Media alert

LogMeIn biedt tips aan ondernemers om zich te wapenen tegen WK-koorts

AMSTERDAM ­ 7 juni, 2010 ­ Uit onderzoek van LogMeIn onder respondenten uit Groot-Brittannië, Spanje, Nederland en Frankrijk blijkt dat 43% van de medewerkers buiten kantoor de WK-wedstrijden gaat kijken. Het management van kleine bedrijven verwacht dat het WK-voetbal veel impact heeft op de bedrijfsvoering. Maar liefst 47% van de respondenten op managementniveau denkt dat het WK invloed heeft op de productiviteit van de medewerkers en 33% verwacht dat het aantal ziekmeldingen met 10% stijgt. Ondanks deze verwachtingen is 53% niet van plan om speciale maatregelen te nemen om de werknemers op kantoor te houden tijdens een belangrijke wedstrijd of een vergelijkbaar evenement.

"Sommige supporters zijn zo fanatiek dat het ze niet uitmaakt wanneer hun favoriete elftal speelt, ze zullen toch naar de wedstrijd kijken. Dit leidt tot een stijging van ziekmeldingen op het moment dat een wedstrijd onder kantooruren valt", zegt Seth Shaw, VP of Sales and Marketing, LogMeIn EMEA. "Door in te spelen op deze situatie kunnen ondernemers ervoor zorgen dat meer werkplekken bemand zijn."

LogMeIn zorgt met zijn aanbod van remote access-oplossingen voor verbeterde productiviteit binnen bedrijven. De softwareleverancier geeft een viertal tips om de productiviteit gedurende WK-wedstrijden op peil te houden:


* Investeer in een 'mobiel werken'-policy ­ door mobiel of vanuit huis te werken, blijft personeel productief. Mobiele werkers staan er zelfs om bekend meer uren te maken dan mensen die altijd op kantoor zijn. Deze maatregel verdient zichzelf snel terug. De toename van het aanbod aan smartphones, tablet PC's en notebooks maakt het zelfs nog aantrekkelijker voor werknemers om overal en altijd productief te zijn.
* Bied flexibele werkuren ­ het bieden van flexibele werkuren is een goede manier om medewerkers te motiveren en te zorgen dat het werk toch gedaan wordt. Door medewerkers aan te bieden om de uren die zij nodig hebben om naar de wedstrijd te kijken op een ander tijdstip in te halen, blijft de productiviteit gewaarborgd.
* Beloon je medewerkers ­ als het absoluut noodzakelijk is dat het personeel op de zaak is, kan het belonen van werknemers uitkomst bieden. Zo'n beloning kan variëren van een extra halve dag vrij tot het trakteren op een lunch voor de mensen die ervoor kiezen op de wedstrijddag naar kantoor te komen. Degenen die niet geïnteresseerd zijn in voetbal zullen dit ook zeker op prijs stellen, aangezien zij vaak de dupe zijn van collega's die wel naar de wedstrijd kijken.
* Kijk met zijn allen op kantoor naar de wedstrijd ­ door het toestaan van het kijken naar de wedstrijd op kantoor online of op een televisie creëer je een gezellige middag voor alle collega's en motiveer je het personeel in zijn algemeenheid.

"Het doel van elke organisatie is om de productiviteit zo hoog mogelijk te houden gedurende het WK", vervolgt Shaw. "Met nog minder dan twee weken te gaan voor het WK begint, dienen werkgevers plannen klaar te hebben liggen waarin duidelijk beschreven staat hoe onvoorziene afwezigheid van personeel wordt aangepakt. Werknemers kunnen beter aangemoedigd worden om vanuit huis te werken om de kans op ziekmelding te verkleinen. Hiervoor kunnen werkgevers hun personeel voorzien van de juiste tools, zoals remote computer access . Deze maatregelen beïnvloeden niet alleen de productiviteit gedurende het WK-voetbal in positieve zin, maar natuurlijk ook andere vergelijkbare situaties die zich voor kunnen doen."

Het is voor bedrijven zeer eenvoudig om gratis remote access te installeren, binnen enkele minuten en zonder enige IT-kennis. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.logmein.com/nl/welcome/worldcup .