Persbericht

Eindgebruiker heeft volgens beheerder baat bij desktopvirtualisatie ~ Onderzoek Citrix: driekwart van IT-ers ziet desktopvirtualisatie als aanwinst voor werknemers ~

Vianen, 7 juni 2010 ­ Driekwart van de IT-ers is van mening dat desktopvirtualisatie een uitkomst is voor eindgebruikers. Dit blijkt uit onderzoek onder 550 bezoekers van de Citrix-evenementen Partner Exchange en Solutions Seminar 2010. Ook geeft ongeveer drie op de vier ondervraagden aan dat desktopvirtualisatie het beheer van desktop voor de IT-afdeling vereenvoudigt.

De voordelen van desktopvirtualisatie, zoals kostenbesparingen, eenvoudig beheer, efficiëntere inzet van desktops en meer continuïteit, zijn onder IT-beheerders al lang en breed bekend. Sinds de introductie van XenDesktop 4 met HDX-technologie vorig jaar worden ook de voordelen voor eindgebruikers steeds meer aantoonbaar. Zo kunnen gebruikers hun eigen, gepersonaliseerde desktop oproepen elk moment en elk apparaat. Door HDX-technologie doet bovendien de gebruikerservaring niet meer onder voor de fysieke desktop, zelfs niet voor de meest veeleisende applicaties.

Desktopvirtualisatie maakt het eenvoudiger voor werknemers om hun eigen computer mee te nemen naar het werk. Van de ondervraagden in het Citrix-onderzoek is 55 procent ervan overtuigd is dat het zogeheten Bring Your Own Computer-concept zou kunnen werken in hun organisatie. Dit houdt in dat de werkgever een vergoeding geeft aan de werknemer, die hiervoor een laptop naar keuze kan aanschaffen.

Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux bij Citrix: "Deze antwoorden laten zien wat we eind 2009 al hebben voorspeld: 2010 wordt het jaar van de definitieve doorbraak van desktopvirtualisatie. Als IT-medewerkers de voordelen voor eindgebruikers inzien, zullen ze hun collega's ook eenvoudig kunnen overtuigen van het nut ervan."