Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

NU.nl brengt interactieve journaal-app voor iPhone

Amsterdam, 7 juni 2010 - NU.nl komt met een iPhoneapplicatie van zijn videojournaal NU24. Het journaal, opgebouwd uit losse rubrieken, maakt het mogelijk ook op visuele wijze het laatste nieuws van NU.nl te consumeren.

iPhone App
In de iPhone-app kan de gebruiker rubrieken los van elkaar afspelen of desgewenst achter elkaar plakken in één persoonlijk journaal. De kijker kan zo zelf de volgorde en selectie van de rubrieken bepalen. Deze interactieve oplossing sluit aan op de 'video on demand'-verwachtingen van vandaag de dag.

Het gewone NU24-journaal is al sinds enkele weken te bekijken op www.NU24.nl en op diverse digital outdoorlocaties als Utrecht Centraal, ziekenhuizen, Bruna's en AKO's. Het journaal biedt een breed aanbod van 1 minuut durende rubrieken als: Algemeen, Sport, Zakelijk en Entertainment. Maar in tegenstelling tot de app is de volgorde en selectie hier niet aan te passen.

Nieuw medium
"Met de NU24-app wordt onze positie op mobiel nog steviger", zo stelt Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl. "Daarnaast biedt NU24 ons de mogelijkheid nieuwe kanalen in te zetten zoals uiteenlopende outdoorlocaties. Dat maakt dat NU zijn belofte nog beter waar kan maken. Altijd en overal het laatste nieuws."