Ingezonden persbericht


Woonmanifestatie 'Kom thuis in Bronckhorst' druk bezocht

De gemeente Bronckhorst kijkt tevreden terug op het verloop van de eerste Bronckhorster woonmanifestatie. Ruim 300 bezoekers van heinde en verre maakten op 5 juni gebruik van de mogelijkheid om zich te laten informeren over nieuwbouwplannen die binnen 2010 en 2013 in de gemeente in ontwikkeling gaan.

De gemeente presenteerde samen met projectontwikkelaars en woningbouwcorporatie ProWonen nieuwbouwplannen groter dan vijf woningen. Naast koopwoningen werden ook projecten in het huursegment gepresenteerd. Het project De Kwekerij (ca. 200 woningen) in Hengelo trok veel belangstelling. De andere plannen betreffen Kerkweide in Kranenburg, Zutphenseweg Kettelerij en Ruurloseweg/Enkweg in Vorden, het Soerlant IV in Zelhem en de Tuinderij in Baak.

Bronckhorst is een jonge gemeente en één van de grootste plattelandsgemeenten in Nederland. De gemeente wil graag een plek zijn om thuis te komen. Zowel voor de bestaande bevolking, de mensen die door studie of anderszins zijn weggetrokken, maar ook voor mensen die de charme van het platteland en de ruimte zien en graag onderdeel willen uitmaken van deze mooie gemeente.

Hengelo (Gld), 7 juni 2010