Audax

Persbericht

AKO neemt Giftshop Winants over in Atrium ziekenhuis Heerlen

Eind juni zal de leeswinkelketen AKO haar eerste ziekenhuiswinkel openen in het Atrium Medisch Centrum te Heerlen. AKO heeft hiertoe de in dit ziekenhuis gevestigde giftshop overgenomen van de in faillissement verkerende Heerlense boekhandel Winants.

Het openen van winkels in ziekenhuizen en zorgcentra is een nieuwe stap in de multi-channel strategie van AKO. 'Naast luchthavens, stations en stadswinkels zullen ziekenhuiswinkels in toenemende mate een belangrijk kanaal voor AKO worden. We zijn met diverse partijen in gesprek en dit jaar zullen er zeker nog een aantal openingen volgen', aldus AKO-directeur Sjaak Mark.

Naast het bekende AKO-assortiment, waarbinnen de productgroepen Lezen (boeken, kranten en tijdschriften) en Schrijven (wenskaarten, papier- en schrijfwaren) de belangrijkste zijn, zal het assortiment specifiek worden uitgebreid met cadeauartikelen en verzorgingsproducten.

AKO B.V. is met ruim 100 leeswinkels en circa 800 medewerkers Nederlands grootste filiaalorganisatie voor de verkoop van tijdschriften, kranten en boeken. De AKO-winkels zijn gevestigd op toonaangevende A1-locaties in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op alle grotere NS-stations en op de luchthavens Schiphol, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht-Aachen. AKO is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax.



Audax