Ingezonden persbericht


Nederlandse mannen scheren zich het liefst op 'I gotta feeling' van Black Eyed Peas

Ben jij een smooth, rough of loving scheertype?
Je favoriete 'scheermuziek' geeft je scheerprofiel weer

Mannen vinden scheren vaak een hele opgave... dat heeft recent onderzoek, uitgevoerd op verzoek van Wilkinson Sword door het onafhankelijk onderzoekbureau Insites, aangetoond. 58% van de Nederlandse mannen en 65% van de Belgische ervaart scheren als een noodzakelijk kwaad.

Volgens én met Wilkinson Sword is scheren natuurlijk geen opgave! Integendeel, het kan zelfs een moment van ontspanning zijn, waarbij je voor jezelf zorgt en de alledaagse stress even vergeet. Muziek helpt daarbij, het brengt je in de stemming. Ook geeft je favoriete 'scheermuziek' aan tot welk scheertype je behoort.

Wilkinson Sword stelde scheerders de afgelopen weken de vraag: 'Scheer jij het liefst op Oost-Duitse Metal of zwoele R&B?'. Het resultaat: een scheertop 100 die vanaf dinsdag 8 juni 2010 te beluisteren valt op www.shaveandshare.com. Op nummer één: ' I gotta feeling' van de Black Eyed Pies.

Wilkinson Sword vroeg Nederlandse en Belgische mannen op welke muziek zij zich het liefst scheren. Om de keuze te vergemakkelijken, stelde het merk zelf een shavelist samen met niet minder dan 500 nummers. Klassiekers als Ella Fitzgerald, Dusty Springfield en James Brown moesten het opnemen tegen zwaardere jongens als Eminem en de Kaiser Chiefs. Ook Amie Macdonald, Ashlee Simpson en Amy Winehouse ontbraken niet op de shavelist van Wilkinson Sword.

De muziek die mannen beluisteren, geeft weer tot welk scheertype ze behoren. En vice versa. Smooth boys bijvoorbeeld zijn per definitie geen harige types en daarbij hoort muziek waarop je kunt 'glijden': een beetje Chris Brown of 50 cent misschien? Precieze types hebben oog voor detail. Hun baard is altijd optimaal getrimd en geschoren en dat gebeurt bij voorkeur op de tonen van Marvin Gaye of Otis Reading. Relaxte jongens nemen hun tijd en kiezen bewust voor een nonchalante look, met op de achtergrond muziek van bijvoorbeeld Lily Allen.

Op www.shaveandshare.com konden mannen de afgelopen weken zien tot welk scheertype zij behoorden én hun favoriete top drie van scheersongs vastleggen. De Nederlandse top tien die hieruit volgt ziet er als volgt uit:


* Black Eyed Peas - I gotta feeling

* U2- Beautiful day

* 10CC - I'm not In love

* 3 Doors Down - Kryptonite

* ABBA - Dancing queen

* Lady Gaga - Poker face

* Akon - Right now (na na na)

* Amy Winehouse - Rehab

* 50 Cent - I get money

* Bryan Adams - Summer of '69

In België ziet de top tien er niet heel veel anders uit, al zijn de Black Eyed Peas hier extra goed vertegenwoordigd.


* Black Eyed Peas - I gotta feeling

* U2- Beautiful day

* Bryan Adams - Summer of '69

* 3 Doors Down - Kryptonite

* ABBA - Dancing queen

* Lady Gaga - Poker face

* Black Eyed Peas - Meet me half way

* Kid Cudi - Day 'n' nite (Crookers Remix)

* Black Eyed Peas - Boom boom pow

* The Yeay Yeay Yeahs - Heads will roll

Op 8 juni wordt tevens bekend gemaakt welke inzenders de meest populaire top 3's samenstelden en daarmee mooie prijzen in de wacht slepen. Alle muziekliefhebbers kunnen vanaf diezelfde datum de scheertop 100 beluisteren op www.shaveandshare.com.