Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-

'THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON' GROTE WINNAAR MET VIJF MTV MOVIE AWARDS

MTV GENERATION AWARD WINNAAR SANDRA BULLOCK ZOENT ON STAGE MET SCARLETT JOHANSSON

Amsterdam, 7 juni 2010

Vannacht werden de MTV Movie Awards voor de 19e keer gehouden in Universal City, Californië. Geleid door die-hard Twilight fans, konden kijkers dit jaar stemmen op hun favoriete films in 12 categorieën. Twilight domineerde de ceremonie, en nam vijf gouden popcorn beelden mee naar huis, waaronder de award voor 'Beste Film', gepresenteerd door Tom Cruise en Cameron Diaz. Robert Pattinson won twee awards voor 'Best Male Performance' en de nieuwste categorie MTV's 'Global Superstar', als erkenning van zijn universele superstar power. Kristen Stewart kreeg voor het tweede jaar op rij de award voor 'Best Female Performance'.

In ware MTV Movie Awards stijl, was de avond gevuld met hilarische film parodieën. Host Aziz Ansari leefde zich uit in scènes uit de films 'The Blind Side' en 'Precious'. Aziz nam ook net zo gemakkelijk Britisch Petroleum op de hak, tijdens een in R.Kelly stijl uitgevoerde nieuwe versie van het Avatar thema nummer.

'The Hangover' kreeg twee awards, voor Zach Galifianakis als 'Beste komische Performance' en Ken Jeong met zijn 'Beste WTF Moment'. De 'Badass' award van de avond ging naar Rain voor zijn prestatie in 'Ninja Assassin' en 'Beste Breakout Star' ging naar Anna Kendrick voor haar prestaties in 'Up In The Air. Beyonce Knowles en Ali Larter wonnen 'Best Fight' voor hun handgemeen in 'Obsessed'.

Een van de hoogtepunten van de nacht was de uitreiking van de 'MTV Generation Award', voor de Academy Award ®-winnende actrice Sandra Bullock welke zij kreeg voor haar dynamische carrière. Scarlett Johansson, wiens man Ryan Reynolds was genomineerd in de 'Best Kiss' categorie met Bullock voor 'The Proposal', kreeg een heftige zoen van Sandra zodat ze zich niet buitengesloten zou voelen.

De avond werd ook gekenmerkt door optredens van twee van de grootste hedendaagse supersterren. In een tot leven gebrachte ansichtkaart surfde Katy Perry het MTV Movie Awards podium op om haar nieuwste single 'California Gurls' op te voeren, bijgestaan door Snoop Dogg.

Christina Aguilera liet haar fans versteld staan met een futuristisch multi-media spektakel tijdens het uitvoeren van een medley van drie nummers van haar nieuwe album; 'Bionic', 'Not Myself Tonight' en 'Woohoo'.

Tom Cruise wist, verkleed als zijn personage Les Grossman, het publiek bij de MTV Movie Awards te verrassen met een explosieve surprise dance act met Jennifer Lopez.

De winnaars van de MTV Movie Awards 2010 zijn:

BEST MOVIE

* The Twilight Saga: New Moon - regisseur: Chris Weitz (Summit Entertainment) BEST MALE PERFORMANCE

* Robert Pattinson - The Twilight Saga: New Moon (Summit Entertainment) BEST FEMALE PERFORMANCE

* Kristen Stewart - The Twilight Saga: New Moon (Summit Entertainment) BREAKOUT STAR

* Anna Kendrick - Up In The Air (Paramount Pictures) BEST COMEDIC PERFORMANCE

* Zach Galifianakis - The Hangover (Warner Bros. Pictures) BEST VILLAIN

* Tom Felton - Harry Potter and the Half-Blood Prince (Warner Bros. Pictures) BEST FIGHT

* Beyoncé vs. Ali Larter - Obsessed (Screen Gems/Sony Pictures) BEST KISS

* Kristen Stewart en Robert Pattinson - The Twilight Saga: New Moon (Summit Entertainment) BEST WTF MOMENT

* Ken Jeong - The Hangover (Warner Bros. Pictures) BEST SCARED AS S**T PERFORMANCE

* Amanda Seyfried - Jennifer's Body (Twentieth Century Fox) BEST BADASS

* Rain - Ninja Assassin (Warner Bros. Pictures) GLOBAL SUPERSTAR

* Robert Pattinson - The Twilight Saga: New Moon (Summit Entertainment) Officiële sponsors van de MTV Movie Awards 2010 zijn Coca-Cola ®, Kia Motors, Nikon Corporation, Orbit ® kauwgom, Starbucks Coffee Company, Taco Bell ® en T-Mobile USA.

De herhalingen van de MTV MOVIE AWARDS zijn te zien op:
- dinsdag 8 juni om 20:45 uur

- woensdag 9 juni om 01:05 uur

- donderdag 11 juni om 15:05 uur

- zondag 13 juni om 10:15 en 23:05 uur

http://movieawards.mtv.com.


- EINDE BERICHT -