Ingezonden persbericht


Nek aan nek race Femke Halsema en Geert Wilders

Nederlandse bierdrinker heeft al gekozen

Den Haag, 7 juni 2010- Nederlandse bierdrinkers drinken het liefst een glas bier met Femke Halsema en Geert Wilders. Opvallend is dat de jongere bierdrinker (leeftijd 18-24) graag het glas heft met Geert Wilders. Femke Halsema is juist favoriet bij bierdrinkers in de leeftijd 55-64 jaar. Lijsttrekkers Mark Rutte en Job Cohen volgen de koplopers op de voet.

Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK)*, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel onder 529 Nederlandse bierdrinkers. In eerder onderzoek van het CBK werden Jan Marijnissen en Wouter Bos door de bierliefhebbers genoemd als favoriete lijsttrekkers om een goed glas bier mee te drinken.


* Het Centraal Brouwerij Kantoor is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen: Alfa Brouwerij, Bavaria N.V., Budelse Brouwerij B.V., Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V, B.V. Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland B.V., InBev Nederland N.V., Lindeboom Bierbrouwerij B.V. Deze brouwerijen zijn samen goed voor 99,9% van de bierproductie in Nederland



Ingezonden persbericht