Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - maandag 7 juni 2010

Ondertekening intentieverklaring KVO voor de Kamp

Op woensdag 2 juni werd bij Puur Pesch de intentieverklaring ondertekend voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor winkelgebied de Kamp. De betrokken partijen geven hiermee aan verder samen te willen werken aan de leefbaarheid, veiligheid en goede sfeer op de Kamp.

De intentieverklaring voor de Kamp werd ondertekend door wethouder Gert Boeve namens de gemeente Amersfoort, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de politie, de brandweer en namens de ondernemers en bewoners op de Kamp. Met de ondertekening start het tweede Keurmerk Veilig Ondernemen in de Amersfoortse binnenstad. De Krommestraat en deel van de Langestraat gingen de Kamp al voor. In Amersfoort wordt al langer gewerkt met het keurmerk voor winkelcentra, zoals Neptunusplein, Emiclaer en Schothorst. Vathorst is het eerste bedrijventerrein.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft het KVO speciaal voor ondernemers ontwikkeld. Het keurmerk staat voor een gestructureerde en gezamenlijke aanpak om criminaliteit en overlast in winkelgebieden terug te dringen. Om voor het KVO in aanmerking te komen, wordt eerst een intentieverklaring getekend. Hierin staan gezamenlijke afspraken over te nemen maatregelen tegen overvallen, inbraak en brand en trainingen voor het winkelpersoneel. Zodra deze afspraken zijn vastgelegd, heeft de Kamp de eerste KVO-ster verdiend. Andere KVO-trajecten

Noot voor de redactie,