Ingezonden persbericht


ICT'ers plaatsen DNV op nr. 1

DNV wordt door ICT'ers beoordeeld als beste opleider van Nederland. In een onderzoek van Computable onder 116 opleiders scoort het trainingsinstituut uit Bilthoven een 7,5. ICT'ers zijn vooral tevreden over de kennis en vaardigheden van de docenten. Aan het onderzoek deden 1633 ICT'ers mee.

Beste ICT-opleiders top 10


* DNV-CIBIT

* Compu'Train

* Global Knowledge

* Info Support

* ISES International

* Capgemini Academy

* Oracle University

* 5Hart IT-opleidingen

* Getronics Consulting

* Twice IT Training
Feeling met de markt
'Onze docenten zijn eveneens consultant in onze adviespraktijk en werkzaam in de ICT-sector. Dat betekent dat ze goed feeling houden met de markt. Zij kennen de ICT-uitdagingen waar de cursisten mee te maken hebben', zegt directeur Mireille van Kol van DNV Academy. ICT'ers geven de docenten een 7,9 voor de kennis en vaardigheden.

Kwaliteit
Uit onderzoek blijkt verder dat de opleiders kwaliteit hoog in het vaandel te hebben. 'Door interviews, enquêtes en klankbordgroepen sluit DNV Academy de opleidingen aan bij de behoefte van de cursisten. Zo bewaken wij de kwaliteit van de opleidingen', zegt Van Kol. Daarnaast is de opleider erg streng bij de keuze van samenwerkingskandidaten. 'We bieden bijvoorbeeld Master of Science programma's aan met de Middlesex University. Door deze universiteit worden we continue geaudit.'

Beoordeling
De opleiders zijn beoordeeld op vijf aspecten, namelijk administratieve ondersteuning, inhoud van de opleiding, kennis en vaardigheden docent, kosten van de opleiding en de aansluiting bij de praktijk. Eerst is de respondenten gevraagd welke van deze aspecten zijn het belangrijkste vonden. Aan de hand hiervan is een weging gegeven aan de aspecten.