Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 7 juni 2010

Vredenburg Leidsche Rijn geniet van
Nacht van Carice

De Nacht van Carice is een groot succes geworden, voor zowel het publiek als hoofdrolspeelster Carice van Houten. Vredenburg Leidsche Rijn was vrijdag 4 juni zo goed als uitverkocht. Het publiek werd getrakteerd op een keur aan nationale en internationale artiesten. Een van de hoogtepunten was een exclusief optreden van Rufus Wainwright, die op speciaal verzoek van Carice nog na zijn optreden in Carré naar Utrecht was gekomen.

Zes uur lang wisselden popartiesten, musicalsterren, bands, singer songwriters en klassiek geschoolde musici elkaar af op het podium van Vredenburg Leidsche Rijn. Subtiele optredens van de broers Jussen, Josh Rouse, sopraan Barbara Haveman en uiteraard Rufus Wainwright werden afgewisseld met stevige acts van Coparck en New Cool Collective. Het Orkest van het Oosten speelde live bij The Rink van Charlie Chaplin.

Tussen de optredens door werd Nederlands meest succesvolle actrice van dit moment in een lounge-setting op het podium geïnterviewd door Cornald Maas, waarbij Carice vertelde over muzikale voorkeuren, haar jeugd en carrière. De optredens waren telkens opstapjes voor onderwerpen als filmmuziek, jeugdherinneringen of toekomstplannen. Bovenal was het een uiterst gevarieerde en muzikale avond met zeer uiteenlopende artiesten en optredens.

Carice is opgetogen over de Nacht. "Behalve dat het een 'natte' droom was om de avond te hebben mogen meemaken, is voor mij het grootste plezier dat ik sinds vrijdagavond voortdurend reacties krijg van mensen die nog aan het nagenieten zijn, geïnspireerd zijn geraakt, Chaplin nieuw leven is ingeblazen en dat de avond één grote love-in was, een zaal gevuld met liefde en warmte. Ik ben Vredenburg ongelofelijk dankbaar. Een mooier cadeau kun je me niet geven."

Ook het publiek was enthousiast, wat blijkt uit de vele positieve tweets: "Nacht van Carice was één groot feest! Carice, Bedankt!" "Nog steeds aan het nagenieten van De Nacht van Carice. Wat is Carice van Houten toch een inspirerende vrouw!" "Hé Carice! Toen ik mijn ouders vertelde over de geweldige avond vrijdag, hadden ze spijt dat ze niet mee waren geweest."

De Nacht van... is een nieuw en bijzonder concept dat is uitgewerkt door Vredenburg. Een bekende Nederlander stelt zelf een muzikale avond samen en laat zich tussen de optredens door interviewen over zeer uiteenlopende zaken. Ook de entourage in de foyers, met films en lounge-hoeken draagt bij aan een informele en plezierige sfeer. Vanwege het succes van deze eerste Nacht van... komt er volgend jaar zeker een nieuwe Nacht. Wie er volgend jaar wordt uitgenodigd, is nu nog niet bekend. Het wordt in elk geval een bekende Nederlander, met uitgebreide en uitgesproken muzikale voorkeuren, en iemand die niet bang om zichzelf bloot te geven en veel heeft te vertellen. Naar verwachting vindt de volgende Nacht van... plaats in juni 2011.