Ingezonden persbericht


Operatiekamers voor het eerst te huur in Nederland Kliniek Amstelveen faciliteert medisch specialisten

Amstelveen, 7 juni 2010 - Donderdag 10 juni vindt de opening van Kliniek Amstelveen plaats. De kliniek introduceert een nieuw concept: de verhuur van operatiekamers aan medisch specialisten. Bestemd voor ingrepen die in dagbehandeling worden uitgevoerd en voor poliklinische diensten. "Het idee is ontstaan uit onvrede met het huidige zorgbestel," aldus Refaat Karim, medeoprichter en plastisch chirurg. "Onze kliniek komt tegemoet aan de wens van specialisten naar flexibele OK-ruimtes en een betere service voor de patiënt." Het concept kent een vliegende start: diverse specialisten, maar ook zorginstellingen willen nu al gebruikmaken van deze dienst. Daarmee is een bezettingsgraad van 30% bereikt.

Ondanks dat de vraag naar flexibele OK-ruimtes steeds groter wordt, zijn ziekenhuizen nog steeds huiverig voor de verhuur ervan aan derden. Als eerste in Nederland biedt Kliniek Amstelveen deze mogelijkheid wel. Specialisten kunnen er zonder grote investeringen hun snijdende specialismen beoefenen op tijden en in frequenties die hen het best passen.

Patiënt staat centraal
Specialisten zijn niet genoodzaakt een langdurig contract aan te gaan en kunnen de huurperiode flexibel bepalen. Doel is steeds het directe belang van de patiënt. Voor de relatie met patiënten blijft de betrokken specialist zelf verantwoordelijk. De kliniek faciliteert operatiekamers en overkoepelende diensten, zoals gediplomeerd, ondersteunend personeel (anesthesisten en verpleegkundigen).

Nieuwe toetreder zorg
De oprichting van Kliniek Amstelveen past bij de trend van privatisering in de gezondheidszorg. Deze marktwerking leidt tot veel nieuwe toetreders in de zorg. Daardoor is de concurrentie toegenomen en is kwaliteit nog belangrijker geworden. Inhoud wordt veel beter afgestemd op de behoeften van patiënten. Dat is ook waar Kliniek Amstelveen voor staat. Het motto van de kliniek is niet voor niets: Zorg met Ziel.

Meer informatie: www.kliniekamstelveen.nl



Ingezonden persbericht