Ingezonden persbericht


----------

Ruben bekendste stem van Nederland


* 7 June 2010 posted at 17:31pm

Winnaar van De Stem van Nederland bekend

Amsterdam - Ruben Dingemans uit Amsterdam is verkozen tot De Stem van Nederland. In de finale nam hij het op tegen Annefleur Klinkhamer uit Amsterdam, Paul Budding uit Zwolle en publieksfavoriet Nicky Gommers uit Soest. De verkiezing van De Stem van Nederland ging niet over één nacht ijs. De Nokia-jury en Stacey Rookhuizen beoordeelden de uiteindelijke finalisten op basis van allerlei inspreekopdrachten. Zo moesten de kandidaten niet alleen navigeren, maar ook zo passievol mogelijk een liefdesgedicht voordragen, echte tongbrekers soepel uitspreken en zo boeiend mogelijk een sprookje voorlezen. Maar ook een plaatje aankondigen en zingen behoorden tot de opdrachten. De zenuwslopende finale vond plaats in een professionele geluidsstudio in Amsterdam. Uiteindelijk kwam Dingemans als beste uit de bus. Met zijn Nederlandse stem wordt hij de nieuwe stem van Ovi Kaarten, de gratis navigatiesoftware van Nokia.

De finalisten v.l.n.r. Paul Budding, Annefleur Klinkhamer, winnaar Ruben Dingemans en Nicky Gommers.

Alle Nokia-toestellen met navigatie worden vanaf najaar 2010 standaard uitgerust met de stem van Dingemans. De winnaar wijst zo voortaan Nederlandse gebruikers van Ovi Kaarten de weg, zowel te voet als in de auto, en mag zich de officiële Nokia-navigatiestem van Nederland noemen. De eindstrijd voor deze titel ging tussen vier finalisten. Drie van hen werden door de Nokia-jury gekozen, Nicky Gommers behaalde een finaleplek met een wildcard die het Nederlandse publiek hem gunde.

"Voor het inspreken van onze navigatiestem waren we vooral op zoek naar een stem die rust uitstraalt, een stem die mensen vertrouwen geeft bij de aanwijzingen en die helder over komt. Bij de finale waren we vooral onder de indruk van Rubens stem. Zijn stem is niet alleen heel warm, maar ook heel evenwichtig en duidelijk. Perfect dus om alle Nokia-klanten wereldwijd in het Nederlands de weg te wijzen. We verwachten in het najaar van 2010 onze navigatiesoftware met Rubens stem gereed te hebben", aldus Ann van Dessel, Marketing Manager Nokia Benelux.

Ovi Kaarten is de veelzijdige navigatiesoftware van Nokia. De navigatie is niet alleen in de auto te gebruiken, maar biedt ook speciale wandelroutes met stembegeleiding. Ovi Kaarten omvat verder gratis verkeersinformatie in meer dan tien landen en gedetailleerde kaarten van meer dan 180 landen. Ovi Kaarten biedt nu toegang tot meer dan 25 miljoen interessante locaties wereldwijd. Of mensen nu op zoek zijn naar een souvenierwinkel of een jeugdherberg, trips kunnen tot in detail gepland en gepersonaliseerd worden dankzij kaartgegevens van NAVTEQ en stadsgidsen van Lonely Planet, Wcities en Michelin.