Senternovem

07-05-2010 |

Regiobijeenkomsten Uitvoeringsprogramma Convenant Bodem op 8, 10, 16 juni

Het Platform Bodembeheer organiseert in samenwerking met het Uitvoeringsprogramma op drie middagen (aanvang 13:00 uur, afsluiting 17:00 uur) op 8, 10 en 16 juni informatiebijeenkomsten over het uitvoeringsprogramma van het convenant.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

* 8 juni bij de provincie Zuid-Holland in het provinciehuis in Den Haag

* 10 juni ontvangen wij u graag bij de provincie Overijssel in het provinciehuis in Zwolle

* 16 juni bij de gemeente Tilburg in het gemeentehuis

Aanleiding
Het Convenant `Bodemontwikkelingsbeleid en aanpak spoedlocaties' is op 10 juli 2009 getekend door de ministers Cramer en Verburg, staatssecretaris Huizinga, watergraaf Glas, burgemeester Lamers en gedeputeerde Klip-Martin. In het convenant zijn bestuurlijke afspraken gemaakt om het bodembeleid ingrijpend te veranderen. De transitie die is ingezet heeft gevolgen voor het gehele bodemwerkveld en voor aanpalende werkvelden. De acties die daarvoor nodig zijn, worden in een uitvoeringsprogramma uitgewerkt.
Hoe zien die gevolgen eruit? Wat heb ik aan die veranderingen? Hoe kunnen wij als werkveld bijdragen aan de veranderingen? Bij wie kunnen we terecht om onze vragen te stellen, bijdragen en ideeën door te geven?

De bijeenkomst
De programmadirecteur, secretaris en de diverse projectleiders van het uitvoeringsprogramma zijn in het voorjaar van 2010 bekend geworden. U krijgt de kans op deze middagen kennis te maken met de programmadirecteur Gerd de Kruif, de programmasecretaris en de verschillende projectleiders en projectsecretarissen. Tijdens de bijeenkomst stelt de programmadirecteur u op de hoogte van de stand van zaken rond het uitvoeringsprogramma. Wat is er gebeurd tussen juli 2009 en mei 2010 en wat gebeurt er daarna?

Verder hoort u wat er de komende tijd gebeurt binnen de diverse projecten. Hierop wordt nader ingegaan in parallelle sessies. U kunt daar ook uw inbreng geven en betrokken raken bij de diverse projecten. Projecten waar we zeker op in gaan zijn:

* De Beleidsvisie ondergrond en de kennisagenda
* WKO

* Spoedlocaties

* Gebiedsgericht grondwaterbeheer

Deelname
Bijeenkomsten van het Platform Bodembeheer zijn gratis toegankelijk. We vragen u om zich voorafgaand aan de bijeenkomst op te geven. U kunt zich aanmelden door een e-mailbericht te sturen aan platformbodembeheer@deltares.nl met hierin uw gegevens en op welke datum en locatie u aanwezig wilt zijn. Na aanmelding ontvangt u een week voorafgaand aan de bijeenkomst een bevestiging met het definitieve programma en een routebeschrijving voor de desbetreffende locatie.

Contact