Reggefiber


Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent dinsdagmorgen 8 juni het nieuwe hoofdkantoor van Reggefiber.

Reggefiber is het samenwerkingsverband van Reggeborgh en KPN dat in Nederland de aanleg en exploitatie van een grootschalig glasvezelnetwerk tot in de woning (Fiber to the Home,  FttH) realiseert. Met de aanleg van dit glasvezelnetwerk biedt Reggefiber huishoudens toegang tot het meest geavanceerde en snelste breedbandnetwerk ter wereld, waarmee Nederland de koppositie die het op dit gebied heeft kan behouden.

Elektronische dienstverlening wordt in de huidige informatiesamenleving van steeds groter belang. De vraag stijgt exponentieel, waardoor steeds hogere eisen worden gesteld aan de communicatie-infrastructuur. Het glasvezelnetwerk is uitstekend in staat om nu en in de toekomst aan deze eisen te voldoen. De aanleg van dit netwerk zal de groei van  maatschappelijke  en economische diensten sterk stimuleren wat gunstige effecten zal hebben op het gebied van duurzaamheid, werkgelegenheid, verbetering van zorg en onderwijs en op de economische groei. Het netwerk is open; iedere dienstenaanbieder kan toegang krijgen tot dit netwerk en zijn diensten aanbieden aan eindgebruikers.

Reggefiber is actief in een groeiend aantal plaatsen, inmiddels meer dan veertig, in Nederland en de activiteiten worden vanuit het hoofdkantoor in Rijssen aangestuurd.