Senternovem

12-05-2010 |

PROVADA Green Forum en PROVADA Green Market

De jaarlijkse vastgoedbeurs PROVADA vindt plaats van 8 tot en met 10 juni in de RAI in Amsterdam. Agentschap NL brengt mogelijkheden van duurzaam vastgoed onder de aandacht op de PROVADA Green Market en tijdens het PROVADA Green Forum. De inhoudelijke bijdrage aan de vastgoedbeurs startte vorig jaar en breidt zich dit jaar verder uit.

Alle vooraanstaande marktpartijen in de vastgoedwereld zijn op de PROVADA vertegenwoordigd, waaronder projectontwikkelaars, financieringsorganisaties, beleggers en eindgebruikers. Het PROVADA Green Forum stelt hen in staat zich te laten informeren over de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaam vastgoed.

Uitwisselen van kennis en visie
Agentschap NL organiseert het PROVADA Green Forum in samenwerking met Dutch Green Building Council (DCBC) en de Triodos Bank. Het Green Forum biedt een inhoudelijk programma met lezingen en debatten. Op dinsdag 8 juni staat de relatie tussen duurzaamheid en de waarde van vastgoed centraal. Woensdag 9 juni staat in het teken van duurzame gebiedsontwikkeling. Op donderdag 10 juni gaat het om innovaties in de bouw. Dan vindt ook de Innovator Pitch 2010 plaats.

Nieuwbouw versus bestaande bouw
Het tweede debat op de dinsdag gaat in op een actuele kwestie: de afweging tussen slopen en nieuw bouwen of het verduurzamen van de bestaande voorraad. Beleggers, ontwikkelaars en wetenschappers worden uitgenodigd om die afweging te beargumenteren. Als alle nieuwbouw in 2020 energieneutraal zal zijn, hoe duurzaam moet vastgoed nu al zijn om in 2020 nog waardevast te zijn? Die vraag houdt ook beleggers momenteel bezig. Agentschap NL laat een studie uitvoeren naar dit vraagstuk. De uitkomsten zullen tijdens het debat worden gepresenteerd en dienen als input voor de discussie.

PROVADA Green Market
Wie zich tijdens de PROVADA wil verdiepen in kansen van duurzaam vastgoed zoals financieringsmogelijkheden, kan ook terecht op de PROVADA Green Market. Op één plek zijn verscheidene duurzame vastgoedpartijen verzameld. Agentschap NL deelt er een stand met Triodos Bank en DGBC. De partijen zijn er alle drie de dagen te vinden om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Meer informatie

Provada Green Forum 2010
Wijzigingsdatum |

12-05-2010