Hulpverleningsdienst Groningen


Reizigersklant is koning bij GGD Groningen

Vanaf dinsdag 8 juni start GGD Groningen met een inloopspreekuur voor reizigersadvisering en vaccinatie, in Groningen. De GGD wil zo tegemoet komen aan de vraag van last minute reizigers, die op korte termijn geen afspraak kunnen maken voor advies en vaccinatie en toch graag geholpen wil worden.

Inloopspreekuur reizigersadvisering

Vanaf 8 juni tot en met 6 juli houdt GGD Groningen aan het Hanzeplein 120 (tegenover het UMCG) een inloopspreekuur voor reizigers van korte (last minute) reizen. Het inloopspreekuur is in die periode iedere dinsdagmiddag van half 2 tot 3 uur. Iedereen die tussen half 2 en 3 uur komt wordt geholpen. Neem uw legitimatiebewijs, verzekeringspas en eventuele vaccinatiebewijzen mee. Houd rekening met enige wachttijd.

Voor het inloopspreekuur hoeft u dus geen afspraak te maken. De GGD hanteert voor het inloopspreekuur de gangbare tarieven (zie www.gezondreizen.nl).

Om zoveel mogelijk klanten deze service te kunnen bieden doen ook GGD Fryslân en Drenthe mee aan deze actie. Last minute reizigers kunnen voor reisadvies en vaccinaties in juni en juli bij GGD Fryslân terecht op donderdagmiddag van 13.00 tot 14.30 en op woensdagmiddag bij GGD Drenthe van 12.30 tot 15.30 uur.

Reisadvies voor verre en minder verre reizen

Het is altijd verstandig om voorafgaand aan een reis naar de (sub)tropen, Midden- en Zuid Amerika of Afrika een afspraak te maken voor reisadvies en vaccinaties.
GGD Groningen pleit er echter ook voor om reisadvies te vragen voor bestemmingen dichter bij huis. Denk daarbij aan landen als Kroatië, Turkije, Marokko, Tunesië en Egypte. Van deze landen is vaak niet bekend dat een infectie als hepatitis A heel gemakkelijk en vaak ongemerkt via eten op te lopen is. Voor uw reisadvies en vaccinatie bent u bij de GGD aan het goede adres. GGD Groningen houdt continu de ontwikkelingen op gezondheidsgebied in de wereld in de gaten. Het reisadvies van de GGD is daarom altijd persoonlijk en actueel.

Het maken van een afspraak

Op alle werkdagen is er spreekuur bij de GGD voor reizigersadvisering en vaccinaties. Hiervoor kunt u, het beste 4 weken voor vertrek, een afspraak maken. Het maken van een afspraak kan 24 uur per dag via onze website www.gezondreizen.nl of dagelijks tussen 8.30 en 10.00 en 10.30 en 13.00 uur via de afspraken lijn 050-367 43 77.

Lukt het niet om een afspraak te maken voor uw last minute reis dichtbij huis? Kom dan naar het inloopspreekuur!