Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie Samenleving vergadert

8 juni vanaf 20.00 uur in de raadzaal, Groene tuin 317

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar.
Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda


1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Actieplan Werk 2010

5. Programmarekening 2009

6. Afhandeling moties

7. Voortgangsrapportage commissie Samenleving
8. Benoeming plaatsvervangend voorzitter commissie Samenleving
9. Vragenhalfuur

10. Ingekomen stukken

11. Verslag en actiepuntenlijst commissie MEO&W van 12 januari 2010
12. Agendavorming commissie Samenleving

13. Sluiting

Actieplan Werk
De kaders van de jaarplannen Werk zijn vastgelegd in het meerjaren beleidsplan Werkgelegenheid 2006-2010. In het actieplan voor 2010 wordt ingegaan op concrete maatregelen en instrumenten van de werkgelegenheid op deelgemeentelijke schaal. Het Actieplan werk 2010 is door het dagelijks bestuur vastgesteld. De commissie krijgt dit plan ter informatie toegestuurd, maar wordt in de gelegenheid gesteld kort met de portefeuillehouder over de inhoud van gedachten te wisselen.

Programmarekening
De commissie wordt verzocht zich een mening te vormen over de onderdelen die betrekking hebben op de taakvelden van welzijn, WMO, jeugd en jongeren, ouderen, werk, integratie, kunst en cultuur, sociaal cultureel werk, sport, recreatie, onderwijs en maatschappelijke dienstverlening. De stukken zijn financieel-technisch behandeld in de Commissie tot onderzoek van de rekening (COR) van 27 mei.

De commissie Bestuur & Financiën van 15 juni zal het advies van de COR betrekken in haar besprekingen waarna besluitvorming plaatsvindt in de deelraad van 29 juni aanstaande. De programma-onderdelen die niet vallen onder de commissie Samenleving, worden of zijn besproken in de commissie Ruimte van 1 juni en Bestuur & Financiën van 15 juni.

Afhandeling moties
Omdat de commissie na de verkiezingen van 3 maart voor het eerst bijeen is en bestaat uit veel nieuwe leden, wordt eenmalig via de vergaderstukken een overzicht van de openstaande moties gegeven.

Meer info over de deelraad en de commissies