Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Limburg heeft grootste stand op Provada
Limburgse heuvels op vastgoedbeurs op 8, 9 en 10 juni in de RAI te Amsterdam

Onder de slagzin Limburg Megamorfose pakt Limburg net als vorig jaar weer groot uit op de vastgoedbeurs Provada op 8, 9 en 10 juni in de RAI te Amsterdam. Met een stand van maar liefst 420 vierkante meter heeft Limburg de grootste stand op de beurs waar meer dan 20.000 bezoekers worden verwacht. Gedeputeerde Noël Lebens is tijdens de beurs aanwezig op de Limburgse stand.

Roermond was in 2007 de eerste Limburgse gemeente die zich op deze beurs voor ontwikkelaars, aannemers, architecten, beleggers en overheden presenteerde. Sinds vorig jaar hebben de Limburgse steden Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond, Weert, Venlo en Venray samen met de Provincie Limburg en circa 50 partners uit de bouwwereld de handen ineen geslagen om zich gezamenlijk te presenteren.Verder ligt de stand van de Limburgs-Duitse grensregio Niederrhein pal tegen de stand uit Limburg aan. Daarnaast zijn er nog enkele Limburgse bedrijven op de beurs vertegenwoordigd.

De slogan Limburg Megamorfose is een kwinkslag naar de gedaanteverwisseling of beter gezegd de vernieuwing die Limburg momenteel ondergaat. Door de transitie naar een kenniseconomie en de intensieve samenwerking met de regios Eindhoven, Aken en Luik staat Limburg voor nieuwe uitdagingen. Limburg trekt hard aan de kar als het er om gaat de bouw te stimuleren. Zo heeft de Provincie Limburg afgelopen anderhalf jaar in het kader van de crisisbestrijding met subsidies van 12 miljoen een bouwvolume vlotgetrokken van 136 miljoen. Het gaat onder meer om het Kloosterkwartier (Sittard), ECI complex (Roermond), St. Lambertuskerk (Maastricht), Poort van Limburg (Weert), Centrumplan Eygelshoven (Kerkrade), Ringoven (Panningen), Nedinsco (Venlo) en het Stationspark in Roermond. Daarnaast is er een subsidieregeling gekomen voor kleine bouwprojecten van 10.000 per woning. En afgelopen week maakte Limburg bekend dat het goedkope leningen voor starters op de woningmarkt mogelijk blijft maken ook al is het ministerie van VROM afgehaakt.

Architect Engelman uit Roermond heeft de Limburgse stand ontworpen en Oscar Chiaradia Expo uit Amstenrade bouwt deze dit weekeinde op. Het wordt qua vormgeving een bijzondere stand omdat het glooiend Limburgse landschap verbeeld, die de dynamiek van Limburg weergeeft. De bedoeling is om gedurende drie dagen wervelende presentaties te houden om de aandacht van de bezoekers te trekken over onder meer de wereldtuinbouw expo Floriade in 2012, de A2-tunnel in Maastricht en de Sportboulevard in Sittard.

Op woensdag 9 juni wordt op de beurs tussen 11.00 en 12.15 uur een minisymposium gehouden waarin Limburgse prominenten uiteenzetten waarom het in Limburg zo geweldig wonen is. TV Limburg zal dit symposium presenteren. Daarnaast leveren studenten van de Hogeschool Zuyd hand en spandiensten voor de Limburgse exposanten. De studenten presenteren er onder meer de reclamefilm Limburg heeft de toekomst. Zowel de gasten als de exposanten worden tijdens de beursdagen verzorgd door Limburgse cateraars zoals Ria Joosten uit Neer.

Een impressie van de Limburgse stand op de vastgoedbeurs Provada op 8, 9 en 10 juni in de RAI te Amsterdam

3-6-2010 16:16