Gemeente Zoetermeer

Schetsontwerp Binnenpark ter inzage

Binnenpark
Het Binnenpark, dat ligt tussen de wijken Buytenwegh en De Leyens, wordt grondig gerenoveerd. Daarmee wil de gemeente weer een park creëren waarin recreatie en natuurontwikkeling centraal staan. Ook wordt de ruimtelijke structuur verbeterd zodat de parkbezoeker zich kan oriënteren en zich veilig voelt in het park.
De renovatie zal onder andere bestaan uit het creëren van open ruimtes, het uitdunnen van heesterbeplanting, riet en boomgroepen, het verbeteren van de waterstructuur en het aanleggen van natuurvriendelijke oevers.

De gemeente heeft een ontwerptekening laten maken voor de renovatie van het Binnenpark. In dit ontwerp zijn de reacties van de klankbordgroep, bestaande uit buurtbewoners en andere belanghebbenden, meegenomen. Inmiddels heeft de laatste bijeenkomst met de klankbordgroep plaatsgevonden. Hiermee is het inspraaktraject voor het Binnenpark afgesloten.

Voor alle geïnteresseerden liggen het ontwerp en het renovatieplan vanaf 3 juni twee weken ter inzage op de wijkpost Buytenwegh De Leyens. Op de ontwerptekening staan de toekomstige padenstructuur, heesterbeplanting, boomgroepen, waterlopen en de locatie van lantarenpalen en bankjes aangegeven. Het renovatieplan vormt de onderlegger voor het ontwerp.

Verwacht wordt dat de renovatiewerkzaamheden aan groen, water, paden en overige voorzieningen in het park eind 2010 starten. Via de wijkwebsite Buytenwegh De Leyens wordt u over de ontwikkelingen op de hoogte gehouden.

Voor informatie over het project kunt u contact opnemen met de gemeente via het digitale contactformulier of door te bellen naar 14 079.