Gemeente Beverwijk


In Assendelft is een melkgeitenbedrijf besmet verklaard met Q-koorts

Alle mensen die in een straal van vijf kilometer rond het bedrijf in Assendelft wonen, krijgen een informatiebrief van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dit zijn betreffen de bewoners van (delen van) de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen en Zaanstad.

In de brief wordt uitgelegd wat Q-koorts is en welke maatregelen er worden genomen. Ook wordt omwonenden in deze brief geadviseerd om zich bij de huisarts te melden als zich ziekteverschijnselen van Q-koorts, zoals koorts met hoofdpijn of hoesten, voordoen. Dit geldt vooral voor mensen met een hartklepafwijking, voor mensen die een hartoperatie hebben ondergaan, voor mensen met een afweerstoornis en voor zwangere vrouwen.

Het lammerseizoen op melkgeiten- en melkschapenbedrijven is afgelopen. Dit betekent dat alle drachtige dieren inmiddels hebben gelammerd. Ook op het bedrijf in Assendelft zijn geen drachtige dieren meer en hoeven er dus geen dieren geruimd te worden.

Meer informatie
Op de landelijke website vindt u meer informatie over Q-koorts, brochures en veelgestelde vragen en antwoorden. Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met GGD Kennemerland 023-7891 612 begin_of_the_skype_highlighting 023-7891 612 end_of_the_skype_highlighting.

maandag 7 juni 2010