Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


8/06/10 07:53

Q-koortsbesmetting in Assendelft

In Assendelft (gemeente Zaanstad) is een melkgeitenbedrijf besmet verklaard met Q-koorts. Alle mensen die in een straal van vijf kilometer rond het bedrijf in Assendelft wonen, krijgen een informatiebrief van de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dit zijn de bewoners van (delen van) de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Velsen, Zaanstad, Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

De inwoners uit onze gemeente die binnen binnen een straal van vijf kilometer van het besmette bedrijf wonen, ontvangen deze week de brief. In de brief wordt uitgelegd wat Q-koorts is en welke maatregelen er worden genomen.

Aanvullende informatie
Hier kunt u de brief aan omwonenden en een overzicht van de meest gestelde vragen over Q-koorts terugvinden.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft de gebieden met besmette bedrijven in kaart gebracht. Een lijst met de adressen van de huidige besmette bedrijven is te vinden op de website van de VWA: www.vwa.nl

Via de website www.qkoortsinnederland.nl is de meest recente informatie (brochures en vragen met antwoorden) over Q-koorts te vinden. Indien u na het bekijken van de antwoorden en de website nog vragen heeft, dan kunt u bellen met Postbus 51: 0800-8051.

Voor informatie over de volksgezondheid en Q-koorts in de regio kan er gebeld worden met GGD Kennemerland: 023 7891 612.


---