Gemeente Purmerend

Zilveren Purmerender voor de heer Kuiken

08 juni 2010

Bijzondere waardering voor culturele inzet - Burgemeester Don Bijl reikte 6 juni de Zilveren Waarderingsspeld (Zilveren Purmerender) uit aan de voorzitter van de Stichting NKT Theaterschool, de heer Redmer Kuiken. Hij ontving de prijs na afloop van de musical 'Ik word een Ster!?'.

Redmer Kuiken heeft zich een lange periode buitengewoon ingezet op cultureel terrein. Van 1996 tot 2010 was hij verbonden aan de Stichting NKT Theaterschool, eerst als bestuurslid en later als voorzitter. Onder leiding van de heer Kuiken is gekozen voor een andere organisatiestructuur en kwam een solide financiële basis tot stand. De basis werd gelegd om scholieren theaterlessen te laten volgen. Ook wordt tweejaarlijks de NKT musical in theater de Purmaryn opgevoerd. Mede door zijn toedoen is het NKT uitgegroeid tot een cultureel visitekaartje van Purmerend.

De heer Kuiken legt zijn voorzitterschap neer per 1 augustus 2010. Het gemeentebestuur van Purmerend waardeert zijn toewijding zeer en is hem daarvoor erkentelijk.