Nederlandse Kano Bond


8 juni 2010

Na de drie World Cups is de ploeg geformeerd voor het EK begin juli in Spanje. Tijdens de eerste World Cup in Vichy plaatsten Eef de Groot (Venlo) en Robin Koenders (Amsterdam) zich in de K1¸ de beiden K2s Femke Roos (Haarlem) met Rowdy van Eerde (Amsterdam) en de heren Robin Koenders en Ruud van den Berg (Amstelveen). De afgelopen week plaatste Suzanne de Bruijn (Hoofddorp) zich op de K1 5000m en Vincent Kalf (Oostzaan) op de K1 200m.

In de World Cup in Duisburg kwam Eef de Groot in de A finale van de niet Olympische afstand¸ de 1000m tot een 9e plaats. Op de 200mwerd ze 5e in de B finale. Tijd en plaats waren goed voor WK selectie. Vincent Kalf verbeterd zich maandelijks op zijn specialiteit de 200m sprint. Met een 14e plaats voldeed hij aan de EK kwalificatie.

Nederland kwam in Duisburg voor het eerst in actie op de 4 x 200m team Relay met Vincent Kalf¸ Robin Koenders¸ Ruud van den Berg en Bram Brandjes. Op dit spectaculaire nummer eindigde de Nederlandse ploeg als 3e in de serie achter Duitsland en Zweden. Na alle series bleek dat ze op een goede 10e plaats zijn geëindigd.

Robin Koenders miste de A finale 500m op een haar. Er werd in de B finale veel van hem verwacht. Na 250m lag hij nog tweede¸ maar moest bij de finish toch genoegen nemen met de 6e plaats. Bram Brandjes lag hier niet ver achter en finishte als 8e. Een goed resultaat voor deze jonge kanoër¸ die vooral zijn vizier richt op het EK onder 23 in Moskou.

De beide K2s van dames en heren behaalden nagenoeg dezelfde klasseringen als in de eerste WC in Frankrijk. Voor deze wedstrijd werd er ook nog doorgetraind. De eerste piek moet over een maand liggen bij het EK in Trasona in Spanje¸ wat gehouden wordt van 2 t/m 4 juli.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright