Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 08-06-2010

Jongen aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft maandagavond een jongen aangehouden omdat hij een man op de Hoogstraat had mishandeld en bedreigd.

Rond 23.20 uur kreeg de politie een melding dat een aantal jongens een man aan het bedreigen was en geld eiste. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen uit Utrecht met een aantal vrienden naar een voormalig werkgever was gekomen om geld te eisen. Hierbij was de 33-jarige werkgever uit Utrecht geslagen en bedreigd.

Ook de vrouw van de man werd aangepakt en geschopt. Toen de politie ter plaatse kwam, renden de jongens weg. De politie kon een 16-jarige jongen uit Utrecht aanhouden en heeft de zaak in onderzoek.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets over de Oudenoord reed.

Getuigen belden omstreeks 18.45 uur naar de politie omdat men zag dat een man op een nieuwe fiets zonder origineel slot reed. Surveillerende agenten zagen de man op de Oudenoord rijden. De 32-jarige verdachte uit Utrecht had een wazig verhaal hoe hij aan de fiets kwam. Uit het politiesysteem bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op het Europaplein heeft de politie, door een snelle melding van een burger, een autokraker op heterdaad kunnen aanhouden.

Een getuige belde maandagavond rond 22.05 uur via 1-1-2 naar de politie omdat hij zag dat een man zich verdacht gedroeg tussen geparkeerde autos op het Europaplein. Meerdere agenten gingen ter plaatse en zagen dat de autokraker nog in een auto zat en een autoradio aan het demonteren was. De agenten beslopen de auto en verraste de autokraker door hem plotseling uit de auto te trekken.

De 37-jarige verdachte uit Utrecht was zo overdonderd dat hij geen woord meer uit kon brengen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vrouw beroofd van rugtas

UTRECHT Op de Aidadreef vond maandagavond een beroving met geweld plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 57-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 19.45 uur over de Aidadreef. Hier werd zij plotseling door een groep van vijf personen aangevallen en beroofd van haar rugtas. De groep ging er vandoor in de richting van de Donaudreef. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Twee jongens aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT Op het Lepelenburg heeft de politie in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 juni twee jongens op heterdaad aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een auto.

Getuigen belden rond 04.30 uur naar het alarmnummer 1-1-2 omdat zij hadden gezien dat twee jongens zich verdacht ophielden tussen geparkeerde autos aan het Lepelenburg. De politie ging ter plaats en zag twee jongens wegrennen. Na een korte achtervolging werden de verdachten, 17 en 15 jaar beiden uit Utrecht, aangehouden. In de omgeving werd een auto met een ingeslagen raam aangetroffen. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vier aanhoudingen na schietincident

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 juni vier verdachten aangehouden omdat zij verdacht worden betrokken te zijn bij een schietincident.

Rond 02.20 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er geschoten zou worden in de omgeving van de Damstraat. Ter plaatse troffen agenten en groep personen voor een horecagelegenheid ter hoogte van de kruising Damstraat met de Kanaalstraat aan. Op de grond lagen een aantal hulzen.

Niemand wist wat er precies gebeurd was. Ter plaatse rende een man weg. De 26-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Later in de nacht werden nog drie mannen, twee van 41 en één van 21 jaar uit Utrecht, aangehouden. De politie onderzoekt wat zich heeft afgespeeld.