Politie Groningen

Dinsdag 8 juni 2010

Provincie Groningen, 08-06-2010

Inbrekers op heterdaad betrapt

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden bij een woninginbraak aan de Helperbrink in Groningen. Een getuige had lawaai gehoord en zag vervolgens twee mannen via een raam een woning binnen gaan. Even later kwam het tweetal met een aantal goederen weer naar buiten. De gealarmeerde politie zag beide mannen in een auto stappen. In de auto zat ook nog een derde persoon. De bestuurder kreeg een stopteken en stopte in eerste instantie. Even later probeerde het drietal in de auto te ontkomen. Daardoor ontstond schade tussen de auto en het politievoertuig. Vervolgens gingen de mannen er lopend vandoor. Twee mannen uit Groningen, 22 en 24 jaar, konden worden aangehouden. De derde is, ondanks de ingezette politiehond, ontkomen. Beide heren zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Getuigen gezocht van mishandeling

GRONINGEN De politie zoekt getuigen van een mishandeling aan de Dierenriemstraat in Groningen. Maandagmiddag tussen 17.30 en 18.00 liep een 14-jarige jongen met een vriendje langs de vijver en gooide een blikje weg. Vervolgens zou hij door een voor hem onbekende man hard zijn geslagen en bedreigd. De man ging er daarna vandoor. De politie is samen met de jongens in de omgeving gaan kijken en trof een 51-jarige Stadjer aan die voldeed aan het signalement. De Stadjer is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De jongen heeft door de mishandeling een scheurtje in zijn rib opgelopen. De verhalen van de jongen en de verdachte komen niet overeen. De politie komt daarom graag in contact met mensen die de mishandeling hebben gezien of anderszins meer informatie hebben. Zij kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Verdachte mishandeling meldt zich

GRONINGEN Een 29-jarige man uit Groningen heeft zich maandagmiddag vrijwillig bij de politie gemeld. Hij heeft aangegeven verantwoordelijk te zijn voor een mishandeling van afgelopen woensdagnacht. Die nacht werd een 31-jarige man uit Groningen in een café aan het Kajuit in Groningen mishandeld. Een woordenwisseling mondde uit in een aantal klappen en schoppen. De 31-jarige man is met letsel in zijn gezicht door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft aangifte gedaan van de zware mishandeling. De man die zich heeft gemeld is ingesloten voor nader onderzoek.

Hardleerse automobiliste

APPINGEDAM - De politie heeft maandagmorgen de auto van een 50-jarige vrouw uit Appingedam inbeslaggenomen. De vrouw reed met haar auto en een aanhanger over de Noordersingel in haar woonplaats. Bij controle bleek dat zij niet in het bezit was van een rijbewijs. Het was al voor de derde maal dat de bestuurster werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. In overleg met de officier van justitie werd ditmaal haar auto inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist rijdt door na aanrijding

HOOGEZAND - Een 18-jarige vrouw uit Hoogezand is maandagochtend in haar woonplaats door een verkeersongeval gewond geraakt. De fietster werd op de kruising van de Vosholen en de Laan van de Sport aangereden door een bestuurder van een personenauto. Deze kwam vanuit de richting van de Nieuweweg in Hoogezand. De auto reed hierna door en liet het slachtoffer achter met diverse kneuzingen en schouderletsel. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Het zou volgens getuigen gaan om een zwarte personenauto, vermoedelijk van het merk BMW. In het kenteken zou in ieder geval de lettercombinatie HT staan. De auto is door de aanrijding vermoedelijk de voorzijde beschadigd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Zij wil graag spreken met de automobilist of met personen die getuige zijn geweest. Zij kunnen zich melden bij de Regiopolitie Groningen, via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Stadjer steelt verkeersbord

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen een 20-jarige man uit aangehouden. Surveilleerde agenten zagen de Stadjer op de Bloemsingel met een verkeersbord onder de arm fietsten. Na onderzoek bleek dat hij deze had gestolen bij de Maagdenbrug. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. Het verkeersbord is in beslag genomen. De politie heeft tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Ook gaat de man opdraaien voor de kosten voor de vervanging van het verkeersbord.

Alcomobilist aangehouden

HOOGEZAND - Een 29-jarige man uit Hoogezand is maandagnacht door de politie aangehouden in de Noorderstraat in Hoogezand. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,8. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij al eerder was betrapt voor het rijden onder invloed van drank. De politie maakt proces-verbaal op.

Wegpiraat moet rijbewijs inleveren

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond een 20-jarige automobilist uit Roden aangehouden voor gevaarlijk weggedrag. Een motoragent zag de man rijden op de Hereweg. Het viel de agent op dat de bestuurder er een sportieve rijstijl op na hield. Toen de politieman hem aan wilden spreken, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie ging achter hem aan. Omdat dit met forse snelheden ging, ontstonden er gevaarlijke situaties voor overige verkeersdeelnemers. Op de Van Iddekingeweg lukte het de diender om de automobilist te laten stoppen. Hij is aangehouden en verhoord. Het rijbewijs van de wegpiraat is in beslaggenomen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagavond twee vrouwen (18 en 19 jaar) uit Groningen aangehouden. Het tweetal had bij meerdere winkels in de binnenstad van Groningen kleding gestolen. In een warenhuis aan de Grote Markt werden de dames door medewerkers van de bedrijfsbeveiliging betrapt. Beide vrouwen zijn overgedragen aan de politie. Die heeft het tweetal verhoord. De vrouwen bekenden de goederen gestolen te hebben en deden afstand van de spullen. Na verhoor kon het duo weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw steelt tas uit woning

STADSKANAAL- De politie heeft maandagavond een 37-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een diefstal van een tas uit een woning aan Purmerlaan in Stadskanaal. De 37-jarige verdachte had kans gezien om via een openstaande raam een tas uit de woning weg te nemen. Agenten konden haar even later op basis van een signalement aanhouden. Bij fouillering bleek dat zij in het bezit was van een mobiele telefoon die in de gestolen tas zat. De tas zelf werd niet gevonden. De Kanaalster is voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de diefstal.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen.

De politie controleerde maandag 7 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Veendam, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 4420, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Veendam, Provincialeweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1435, aantal overtredingen: 108, gemeten snelheid: 140 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Leek, Lindesteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1681, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 66 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Stedum, Delleweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1374, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen:1986, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.