Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 08-06-2010

Gewonden bij ongeval

NIEUWEGEIN Bij een ongeluk met een bromfiets raakten op maandagavond 7 juni de twee opzittenden gewond.

Rond 20.50 uur kreeg de politie de melding van een eenzijdige aanrijding op de Nedereindseweg. Ter plaatse bleek dat een bromfietser, een 16-jarige jongen uit IJsselstein, onderuit was gegaan en in de berm terecht was gekomen. Zowel hij als zijn 16-jarige passagiere uit Nieuwegein waren gewond geraakt. Daar het letsel van de jongen zich ernstig aan liet zien, kwam er naast een ambulance ook een traumahelikopter ter plaatse.

De jongen werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Het meisje werd met onder andere een gebroken pols eveneens per ambulance naar het UMC vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Ruit vernield

HOUTEN Een getuige hield in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 juni een man aan die een ruit had vernield.

Rond 02.15 uur hoorde een getuige op de Karpersloot glasgerinkel en zag een man op straat staan. De getuige ging naar de man toe en sprak hem aan. Daarbij fietste de man op de getuige in, waarna een schermutseling tussen beiden ontstond. De getuige wist de verdachte, een 36-jarige man uit Amsterdam, onder controle te krijgen. Inmiddels gewaarschuwde agenten hielden hem aan.

Op de Karpersloot bleek de ruit van een voordeur te zijn vernield. De agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Hij wilde geen verklaring afleggen. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.