Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 08-06-2010

Frontale aanrijding

KAMERIK Een bromfietser raakte op maandagavond 7 juni gewond toen hij frontaal op een auto botste.

Rond 19.40 uur reed een 44-jarige automobiliste uit Kamerik over de Berkenlaan. In een bocht kwam haar een 18-jarige bromfietser uit Kamerik tegemoet, die in strijd met de geslotenverklaring de straat in was gereden. De jongeman botste frontaal op de auto en kwam op de voorruit terecht. Hij liep daarbij beenletsel en vermoedelijk een hersenschudding op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersagressie

MAARSSEN Een automobilist en vrachtwagenchauffeur kregen het op maandagmiddag 7 juni met elkaar aan de stok.

Rond 14.00 uur reed een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn over de Rijksweg A2. Ter hoogte van Maarssen moest hij plotseling uitwijken en stuurde naar links. Vermoedelijk hinderde hij een daar rijdende automobilist, want hij zag dat vervolgens een auto voor hem ging rijden. De automobilist ging vol in de remmen en de chauffeur kon net op tijd stoppen. Beiden trokken weer op, maar toen de automobilist nog een keer hard remde, kon de chauffeur een lichte aanrijding niet meer voorkomen. Beiden reden vervolgens naar de vluchtstrook.

De automobilist pakte een krik uit zijn kofferbak en gooide die door de voorruit van de vrachtwagen. Daarna ging de automobilist er in de richting van Utrecht vandoor. De vrachtwagenchauffeur en zijn 44-jarige bijrijder uit Lisse kregen glassplinters in hun gezicht. Zij werden ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en voor behandeling doorverwezen naar de Eerste Hulp. Na in het ziekenhuis te zijn behandeld, deden beide slachtoffers aangifte. De politie stelt aan de hand van het kenteken een onderzoek naar de automobilist in.