Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


8 juni 2010

---

Aftrap nieuw bestemmingsplan

7 juni 2010

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid heeft goedkeuring gegeven aan de concept-keuzenotitie voor het bestemmingsplan Stadion- en Beethovenbuurt. De keuzenotitie ligt met ingang van 20 mei vier weken ter inzage op de stadsdeelkantoren President Kennedylaan en Tripolis.

Het huidige bestemmingsplan voor de Stadion- en Beethovenbuurt moet worden vernieuwd. Vóórdat het nieuwe bestemmingsplan wordt gemaakt, komt er een keuzenotitie met beleidsvragen en beleidskeuzes. De deelraad stelt de keuzenotitie vast, naar verwachting in oktober 2010. Daarna wordt begonnen met het opstellen van het bestemmingsplan.

In de keuzenotitie staat het voorstel om in het nieuwe bestemmingsplan de bescherming van het monumentale karakter van de buurt voort te zetten. Voor een aantal aspecten wordt een vereenvoudiging van de regels voor gebruik en bouwen voorgesteld. Voorbeeld daarvan is het uitbreiden van de bouwmogelijkheden aan de achterzijde van de daken. Een ander voorbeeld is het (onder voorwaarden) mogelijk maken van privé-zwembaden bij villa's.

Beethovenoverleg

Op donderdagmiddag 10 juni kunt u het Beethovenoverleg in het Hervormd Lyceum Zuid aan de Brahmsstraat 7 bijwonen. Om 13.00 uur is de keuzenotitie Stadion- en Beethovenbuurt het onderwerp van gesprek en is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

De concept-keuzenotitie wordt in de inspraak gebracht. Daartoe ligt de notitie vanaf 20 mei vier weken ter inzage.