Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


maken kennis met Politiek Den Haag

---

Jongeren uit Amsterdam Oost maken kennis met Politiek Den Haag

8 juni 2010
Kandidaat-Kamerlid voor de Tweede Kamer, John Leerdam, heeft jongeren van Amsterdam Oost uitgenodigd om een kijkje te nemen in Tweede Kamer. Dit uitstapje is gepland in het kader van het programma 'Tegengaan van vervreemding en polarisatie' van Stadsdeel Oost. Daarbij is het doel om het 'wij-zij' denken te doorbreken, door een signaal af te geven dat een ieder individu evenveel meetelt.

Jongerenorganisatie Asri ging op deze uitnodiging in en nam twee groepen jongeren uit Amsterdam Oost mee naar Den Haag. Asri vindt het belangrijk dat jongeren meer leren over het Nederlandse parlement en kennis maken met kamerleden om zodoende de interesse voor politiek te vergroten. De jongeren waren erg benieuwd naar de functie en werkplek van een Tweede Kamerlid. Ook wilden ze graag weten hoe debatten in de Tweede Kamer worden gevoerd, in het echt mee te maken en te ervaren wat het inhoudt om een volksvertegenwoordiger te zijn.

John Leerdam is op Curaçao geboren als kind van een Surinaamse vader en een moeder uit Saint Kitts. De jongeren stelden hem verschillende vragen over de politiek en de hoe het dagelijks leven van een politicus eruit ziet. Verder hebben de jongeren een tafelgesprek gehad met de heer Leerdam over de motivatie, ervaring en toekomst.

De jongeren maakten een leerzame middag mee met John Leerdam. Ook hebben ze verschillende fractievoorzitters van een aantal partijen ontmoet. De jongeren zijn hierdoor gestimuleerd om een actieve burgerschaphouding aan te nemen en de kloof tussen jongeren en politiek te verkleinen.

Zie onderstaande filmpjes op Youtube:

Jongeren brengen een bezoek aan de tweede kamer

Jongeren brengen een bezoek aan de tweede kamer

Jongeren in gesprek met John Leerdam

Jongeren in gesprek met dhr. Leerdam (tweede kamerlid)
---