Gemeente Haaren


Sancta Monica: gewilde locatie starters

DOP logo

De belangstelling was groot tijdens de open dag op Sancta Monica.

Na sluiting van de inschrijftermijn blijkt dat de 44 woningen op Sancta Monica erg gewild zijn bij de doelgroep starters. Het aantal inschrijvingen door starters heeft het aantal woningen ruim overstegen.

Project

Het kan u bijna niet zijn ontgaan. Cornelis Huygens Projectontwikkeling ontwikkelt in samenwerking met woonstichting Woonwijze en de gemeente Haaren in en bij het voormalige klooster Sancta Monica 44 woningen voor starters. De prijzen zijn vanaf EUR 114.660,-- v.o.n. In het klooster komen appartementen en kapelwoningen. In de landschappelijke tuin realiseert de projectontwikkelaar 24 rug-aan-rug woningen.

Verkoop

Eind april startte de verkoop. Op 16 mei, tijdens de open dag, was het een drukte van jewelste. Het klooster opende nog één keer de deuren, voordat de verbouwing van start gaat. Tot en met 26 mei bestond de mogelijkheid voor starters om hun belangstelling kenbaar te maken. Het aantal starters dat zich heeft ingeschreven, heeft het aantal beschikbare woningen ver overtroffen. De voorkeuren voor de verschillende typen woningen zijn heel divers, waardoor voor vrijwel iedere woning meerdere geïnteresseerden zijn.

De gemeente Haaren bepaalde inmiddels de volgorde waarin de geïnteresseerden staan ingeschreven en of zij in aanmerking komen voor één van de 44 woningen. De starter die het langst staat ingeschreven bij de gemeente Haaren krijgt de eerste keuze en zo verder. Van de 44 starters die bovenaan de lijst staan, woont 59% in één van de dorpen van de gemeente Haaren. Kijkend naar het totaal aantal belangstellenden dan is dat 50%. De overige belangstellenden komen met name uit de gemeenten Boxtel en Vught.

Op basis van de lijst van belangstellenden is de verkopend makelaar gestart met het inplannen van de verkoopgesprekken. Graag houden wij u op de hoogte van het verdere verloop van dit unieke project: Buitengewoon betaalbaar op Sancta Monica.