Gemeente Lingewaard


Sportieve maatschappelijke stages in Lingewaard

De Gelderse Sport Federatie (GSF) is samen met Breedtesport Lingewaard en het Over Betuwe College (OBC) Junior een project gestart om maatschappelijke stages in de sport te realiseren en werkt daarmee samen met basisscholen en sportaanbieders uit Lingewaard. De leerlingen van OBC Junior leren hoe het is om een sportactiviteit te organiseren en gaan het ook daadwerkelijk uitvoeren!

Wat is maatschappelijke stage?
De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk verrichten tijdens hun middelbare schoolperiode. Leerlingen maken kennis met vrijwilligersactiviteiten en met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren.

OBC Junior wil de leerlingen van het 2e jaar kennis laten maken met een sportieve maatschappelijke stage. De leerlingen hebben 31 mei en 3 juni een training van de GSF gehad waarbij ze leren hoe ze een sportieve activiteit kunnen organiseren. In samenwerking met een lokale sportaanbieder organiseren deze leerlingen op woensdag 16 juni een leuke sportactiviteit op de basisschool.

Er zijn vier basisscholen en drie sportaanbieders die meewerken. Dat zijn De Zilverzwaan, Jozefschool en Abacus uit Huissen, De Regenboog uit Bemmel, B.O.D. De Sprinters, volleybalvereniging Kidang en Rugbyclub Betuwe.

Voor meer informatie over deze en andere projecten van Breedtesport kunt u contact opnemen met telefoonnummer (026) 326 02 50 (donderdag) of per e-mail: breedtesport@lingewaard.nl.

(Geplaatst: 8 juni 2010)