Gemeente Lingewaard


Corrie Jeurissen- Siepman ontvangt Speld van Verdienste

Zondag 6 juni jl. heeft Corrie Jeurissen-Siepman uit handen van burgemeester Harry de Vries de Speld van Verdienste van de gemeente Lingewaard ontvangen. Zij ontving de onderscheiding vanwege haar grote verdiensten voor onder meer het Huissens Umdrachtcomité waar ze al meer dan 40 jaar als vrijwilligster bij betrokken is.

Zij maakt en versteld al die jaren de kleding voor de vele deelnemers aan de Umdracht.
Een omvangrijk werk dat ieder jaar veel tijd vergt. Tevens zorgt ze er jaarlijks voor dat vele kinderen in allerlei groepen deelnemen in de Umdracht.

Alle wimpels en vlaggen die de straten van de route van de Umdracht versieren, zijn ook door haar gemaakt. Deze moeten regelmatig gerepareerd en vernieuwd worden. Ook hier is zij voor verantwoordelijk. Bij de aanschaf van kazuifels en koormantels wordt gebruik gemaakt van de expertise van mevrouw Jeurissen-Siepman.

Zij is een vraagbaak voor velen als het om informatie gaat over de gang van zaken tijdens de Umdracht en in al die jaren heeft men nooit tevergeefs een beroep gedaan op haar.
Zij heeft altijd veel betekend voor het voortbestaan van deze Huissense traditie.

Daarnaast verricht zij naai- en herstelwerkzaamheden voor de Stichting Huissens Carnavalsgezelschap De Kraonige Zwaone. Vele prinsessenjurken en kostuums voor de dansgardes heeft zij gemaakt. Als er iets gedaan moet worden met naald en draad wordt haar hulp ingeroepen.

Kortom, Corrie Jeurissen-Siepman is voor zowel het Umdrachtcomité als Stichting Huissens Carnavalsgezelschap De Kraonige Zwaone al vele jaren van grote betekenis en dat was reden voor het gemeentebestuur aan haar de Speld van Verdienste toe te kennen.

Jeurissen- Siepman

(Geplaatst: 8 juni 2010)