Nieuw-Vlaamse Alliantie



N-VA scoort goed bij artsen

klok 8 juni 2010

Bij de Vlaamse verkiezingen van vorig jaar hield Artsenkrant een peiling waaruit bleek dat bijna drie op de tien artsen op N-VA ging stemmen. Daarmee trad de N-VA in de voetsporen van de Volksunie als artsenpartij. Toch betekende deze peiling niet het eindpunt, want vandaag publiceerde Artsenkrant een nieuwe peiling waaruit blijkt dat maar liefst 48,9 procent van de dokters hun voorkeur naar N-VA gaat. Deze trend wordt ook bevestigd in de peiling van De Huisarts. Het blijft natuurlijk `maar' een peiling - cijfers zijn relatief - maar deze trend bewijst hoe dan ook dat het harde werk van N-VA inzake gezondheidszorg loont en haar duidelijk visie op dit vlak geapprecieerd wordt.

In de top drie van populairste politici staan 2 N-VA'ers: voorzitter Bart De Wever en gezondheidszorgspecialist dr. Louis Ide. Senator Louis Ide is ook de enige arts die in de top 10 staat. Hoewel N-VA in alle peilingen hoger klimt, mag volgens Artsenkrant "Ide zijn puike prestatie ook op eigen conto schrijven. Van alle artsen in de nationale politiek kon hij het beste rapport voorleggen."

Louis Ide: "Het doet deugd om te zien dat mijn werk niet onopgemerkt voorbijgaat. N-VA is echter niet enkel een `artsenpartij' omwille van mijn inzet, maar ook van de vele andere zorgverstrekkers die op onze lijsten staan."

Op www.zorgverstrekkers.com kan u alle zorgverstrekkers terugvinden die op de lijsten van de N-VA staan. Auteur(s): Louis Ide, Senator N-VA Contactinfo:

Contactpersoon: Valerie Van Peel, Fractiewoordvoerder N-VA Tel: 02 219 49 30 Fax: 02 217 35 10