Gemeente Lopik

Integrale en structurele perceelcontroles

Pilot
In juni zal de gemeente Lopik een pilot opstarten waarin de toezichthouders op het gebied van verschillende vakgebieden samen zullen gaan controleren. Bij een dergelijke controle wordt in kaart gebracht hoe de situatie op een perceel is, waarbij specifiek wordt gelet op de aanwezigheid van overtredingen op het gebied van ruimtelijke ordening, bouwen (brandveiligheid) en milieu. Ook wordt er op verzoek informatie verstrekt over deze onderwerpen. Als deze pilot als geslaagd wordt beschouwd, zal deze werkwijze worden toegepast voor de gehele gemeente Lopik.

Tiendweg, Graaf Floris IV weg, Lekdijk West gedeeltelijk & 1e Industrieweg
De pilot heeft betrekking op de percelen die op en aan deze wegen liggen.
De controles vinden in beginsel op afspraak plaats, zodat de eigenaar/gebruiker van een perceel aanwezig kan zijn bij de controle. De betrokkene ontvangt een informatiebrief waarin wordt verzocht een afspraak te maken. Pas als het na enige tijd niet mogelijk blijkt een afspraak te maken, voeren de toezichthouders op een door hen te bepalen tijdstip een controle uit.

Wat gebeurt er na de controle?
Nadat de toezichthouders een perceel hebben gecontroleerd, zullen zij een rapportage opstellen die door de juridisch medewerkers handhaving wordt beoordeeld.
Zij zullen met de eigenaar/gebruiker van een perceel contact opnemen over de verdere gang zaken. Dit kan uiteenlopen van een bevestiging van een volledig legale situatie tot het opstarten van een handhavingstraject.

Contact
Voor vragen over de controles kunt u contact opnemen met toezichthouder Martijn Schiere via tel. 0348-559916 of e-mail martijn.schiere@lopik.nl Voor algemene vragen over de pilot en vragen over de juridische afhandeling kunt u contact opnemen met Jacco Baelde via tel. 0348-559987 of e-mail jacco.baelde@lopik.nl