Gemeente Capelle a/d IJssel

MEE helpt mensen met begeleiding

Heeft u vorig of dit jaar van het CIZ via een beschikking vernomen dat u of uw kind geen of minder recht heeft op ondersteunende begeleiding vanuit de AWBZ? En denkt u toch extra ondersteuning nodig te hebben? Dan kunt u terecht bij MEE.

Heeft u vorig of dit jaar van het CIZ via een beschikking vernomen dat u of uw kind geen of minder recht heeft op ondersteunende begeleiding vanuit de AWBZ?

De Rijksoverheid is aan het bezuinigen op de AWBZ. Dit gebeurt om de zorg betaalbaar te houden. Daarom heeft sinds vorig jaar een groep mensen geen of minder recht op ondersteunende begeleiding vanuit de AWBZ. De Rijksoverheid gaat ervan uit dat de meeste mensen zich goed kunnen redden zonder de begeleiding.

Mensen die toch extra ondersteuning nodig denken te hebben en dit niet zelf kunnen regelen, kunnen terecht bij MEE. Dit staat ook in de beschikking van het CIZ. MEE is een organisatie die informatie, advies, ondersteuning en belangenbehartiging biedt aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een chronische ziekte of mensen met een visuele of auditieve beperking.

Tot nu toe hebben maar weinig mensen die met de bezuinigingsmaatregel te maken hebben gekregen met MEE contact opgenomen. Onduidelijk is waarom. De gemeente wil echter voorkomen dat mensen die ondersteuning nodig hebben, deze mislopen. Vandaar dat u nogmaals geattendeerd wordt op de mogelijkheid voor ondersteuning door MEE.

Toch ondersteuning nodig? MEE kan helpen!
Misschien kunt u zich goed redden zonder of met minder begeleiding. Maar het kan zijn dat u toch een vorm van ondersteuning nodig heeft en daarom graag iemand daarover wil spreken.

Hiervoor kunt u zich tot en met 30 juni 2010 aanmelden bij MEE. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met (010) 2821111. De ondersteuning is mogelijk tot uiterlijk 31 augustus 2010.

Wat kunt u verwachten van de ondersteuning van MEE? Eerst wordt bekeken in hoeverre er mensen in uw omgeving zijn, zoals familie, vrienden of buren, die u bij bepaalde dingen kunnen helpen. Maar mogelijk kunt u voor ondersteuning beter terecht bij een vrijwilligers- of welzijnsorganisatie, of heeft u toch een bepaalde voorziening nodig. De medewerkers van MEE zoeken het graag samen met u uit.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neemt u dan even contact op met de heer A. van Herk, telefoonnummer (010) 2848365 of a.van.herk@capelleaandenijssel.nl