Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 8 juni 2010

UvA-hoogleraar Maarten Hajer benoemd tot lid UNEP Resource Panel

Gepubliceerd op 8 juni 2010
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Maarten Hajer, hoogleraar Politicologie aan de UvA, is benoemd tot lid van het International Panel for Sustainable Resource Management van het United Nations Environment Programme (UNEP). Het UNEP Resource Panel is een mondiaal opererend panel van excellente wetenschappers dat zich buigt over de grote vragen rond de uitputting van de natuurlijke hulpbronnen en de governance-vragen die daarbij horen.

Het panel brengt studies uit over de grote vragen rond natuurlijke hulpbronnen (van metalen tot hout, en van landgebruik tot visstand), met als centrale opgave het vinden en uitdragen van strategieën voor een ontkoppeling van het gebruik van hulpbronnen en economische groei. Daarom staan analyses van stofstromen centraal. Met het aantreden van Hajer als lid van het panel wordt de aandacht voor sociale praktijken en governance-vragen vergroot. Een eerste project waar Hajer zich op gaat richten is dat van de duurzame stad en een analyse van de stad als metabolisme.

Over Maarten Hajer

Maarten Hajer (1962) is sinds 1998 hoogleraar Politicologie, in het bijzonder beleids- en bestuursprocessen, aan de UvA. Daarnaast is hij directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). In deze functie is Hajer verantwoordelijk voor de strategische advisering van het kabinet en de Kamer, het maken van wetenschappelijke assessments en optiedocumenten voor vraagstukken op het brede gebeid van de leefomgeving (milieu, natuur, ruimte, water, mobiliteit).

Verwijzingen

Website Resource Panel
Website Maarten Hajer
Bron: UvA Persvoorlichting