Politie Groningen

Twee mannen voor poging doodslag aangehouden

Rasquert, 08-06-2010 o De politie heeft met heeft met de aanhouding van twee mannen (20 en 23 jaar) uit Zijldijk en Zandeweer een merkwaardig verkeersongeval opgelost.

Aanleiding

Bij dit verkeersongeval, dat op zondagavond 11 april plaatsvond, raakte een 23-jarige bestuurder uit Leeuwarden en twee van zijn inzittenden gewond. De 23-jarige bestuurder werd op de Warfumerweg in Rasquert gesneden door een van de verdachten. Hierbij kwam zijn auto tegen een boom tot stilstand kwam. Na de aanrijding werden de slachtoffers door de tweede verdachte, die in een andere auto reed, mishandeld. De eerste verdachte bedreigde de slachtoffers na de aanrijding met een ijzeren staaf.

Onderzoek

De politie kwam beide verdachten op het spoor na het horen van diverse getuigen. Ook was een voornaam van één verdachte bekend. Het duo werd eind mei aangehouden en verhoord. Het onderzoek werd gedaan door rechercheurs van het crimeteam van het politiebureau in Zuidhorn.

Motief

Het motief van het gewelddadige incident die avond is ook na het rechercheonderzoek niet helemaal duidelijk geworden. De politie vermoed dat een uit de hand gelopen ruzie eerder op die dag op het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden de oorzaak is geweest.

Beslissing

Beide verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast. Zij zijn al eerder met van politie en justitie in aanraking geweest. De politie heeft het onderzoek afgerond. Het proces-verbaal wordt opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.