Agentschap NL


Rijkshuisstijlaward voor Agentschap NL

Agentschap NL heeft de Rijkshuisstijl Award 2010 gewonnen in de categorie ruimtelijke producten.

De kubussen van het Veranderingstraject 'eDienstverlening- Eenvoudig Geregeld' zijn in de prijzen gevallen. De jury was onder de indruk van de creativiteit waarmee de kubussen zijn ontworpen en gebruikt, zonder onrecht te doen aan de rijkshuisstijlrichtlijnen.

De Rijkshuisstijl Award wordt in drie categorieën toegekend: drukwerk, digitale- en ruimtelijke (3D) producten. Met het uitreiken van de award wil het project 1 logo van het Rijk laten zien dat er binnen de kaders van de rijksbrede huisstijl gevarieerde en originele ontwerpoplossingen mogelijk zijn.

kubussen

Ontwerpbureau 2D3D heeft voor Agentschap NL een projectstijl ontwikkeld waarbij een 'veranderingstraject' tot uitdrukking komt dat past bij eDienstverlening. In het meerjarenprogramma eDienstverlening wordt gewerkt aan snelle, innovatieve en klantvriendelijke oplossingen om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Basis voor de stijl zijn 5 verschillende kubussen, uitgevoerd in de kleuren van Agentschap NL, en de toepassing van pictogrammen die de verschillende onderdelen binnen de eDienstverlening symboliseren. De kubussen zijn als ruimtelijke objecten in verschillende settings gefotografeerd. De fotografie is toegepast op uiteenlopende middelen zoals rapporten en factsheets, een powerpoint en een animatie. De stijl is fris en functioneel en geeft het traject een eigen gezicht binnen de rijksbrede huisstijl van Agentschap NL.

Creativiteit, originaliteit, variatie
De Rijkshuisstijl Award is een initiatief van project 1 Logo, dat de overheid ondersteunt bij het invoeren van één gezamenlijke huisstijl en is dit jaar voor het eerst uitgereikt in Den Haag. Alle overheidsorganisaties konden meedingen naar een award. De prijs is een initiatief van de rijksoverheid om creativiteit, variatie en originaliteit voor huisstijlontwerp te bevorderen. De categorieën waarin een award gewonnen kon worden waren: drukwerk, digitaal en ruimtelijke (3D) producten. De jury bestaat uit professionals uit de rijksoverheid en uit de ontwerpbranche.