Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 juni 2010

Twee aanhoudingen na mishandeling

Haaksbergen

Twee 16-jarige jongens uit Haaksbergen werden maandag 7 juni aangehouden, omdat zij ervan verdacht worden een 15-jarige jongen uit Haaksbergen op 1 juni te hebben mishandeld. De 15-jarige haalde een fiets van een bekende uit de sloot, die door de twee 16-jarigen in de sloot was gegooid. Toen de 15-jarige wilde wegfietsen, werd hij gepakt door het tweetal en kwam ten val en viel in een 2,5 meter diepe sloot. Tijdens het omhoog klimmen werd de 15-jarige steeds terug geduwd en mishandeld door het tweetal. De 15-jarige brak zijn neus en een aantal tanden. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het onderzoek konden de twee 16-jarigen worden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. (2010049061)

Aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en opgeven valse naam Enschede
Een 22-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats werd maandag 7 juni aangehouden, omdat hij zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs een auto bestuurde.

Maandagmiddag 7 juni omstreeks 13.00 uur hielden surveillerende agenten een auto staande ter controle. De bestuurder kon geen legitimatie of rijbewijs tonen. Bij navraag bleek dat de man een valse naam had opgegeven. In de auto werd cocaïne aangetroffen. De 22-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden. Tijdens navraag bleek de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010050873)

Auto kwijt na rijden zonder rijbewijs Almelo
Een 18-jarige man uit Almelo kon zijn auto inleveren omdat hij wederom zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs in een auto reed.

Maandagmiddag 7 juni omstreeks 13.30 uur zagen surveillerende agenten een zeer opvallende auto rijden op de Henriette Roland Holstlaan. De auto was met de hand oranje overgeschilderd en vertoonde diverse mankementen. Bij navraag bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en vaker was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. In opdracht van Justitie werd de auto in beslag genomen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010050901)

Twee verdachten voor inbraak aangehouden Rijssen
Een 29-jarige man uit Deventer en een 36-jarige vrouw uit Apeldoorn werden dinsdag 8 juni aangehouden, omdat zij verdacht worden van inbraak.

Dinsdagmorgen 8 juni omstreeks 03.00 uur zagen surveillerende agenten op de S15 in Rijssen een auto rijden welke vermoedelijk betrokken is geweest bij een inbraak in een pand aan de Verenlandweg in Rijssen. De bestuurder een 29-jarige man uit Deventer en een 36-jarige bijrijdster uit Apeldoorn werden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010051109)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Hengelo
Een 44-jarige man uit Hengelo deed maandag 7 juni een hele vervelende ontdekking. Tijdens een vergadering in zijn bedrijf aan de Topaasstraat in Hengelo tussen 10.00 uur en 12.00 uur werd de auto van de 44-jarige gestolen. Vermoedelijk is de dader het bedrijf binnengeslopen en heeft de autosleutels weggenomen waarna de dader de auto meenam. In de auto lagen de papieren, portemonnee, rijbewijs, paspoort en sleutels van de man. Het gaat om een zwarte BMW 525d met het kenteken 13-RN-JS.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de auto nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010050883)

Fietser gewond na aanrijding
Vroomshoop
Een 87-jarige fietser uit Vroomshoop raakte maandagmorgen 7 juni gewond toen hij werd aangereden door een automobilist.

Maandagmorgen 7 juni 08.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Flierdijk in Vroomshoop. Een 51-jarige automobilist uit Hoge Hexel reed over de Flierdijk, gaande in de richting van Vroomshoop. Ter hoogte van de kruising met de Koninginneweg kwam de 87-jarige fietser de Flierdijk op rijden. De 87-jarige verleende geen voorrang aan de 51-jarige. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 87-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010050724)

Bromfietser gewond na aanrijding Delden
Een 16-jarige bromfietser uit Ambt Delden raakte maandag 7 juni gewond tijdens een aanrijding op de Langestraat in Delden.

Maandag 7 juni omstreeks 10.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Langestraat in Delden. Een 60-jarige automobilist uit Delden reed met zijn auto over de Langestraat en wilde rechtsaf de Fute inrijden. Hierbij zag hij een 16-jarige bromfietser, die over het fietspad parallel aan de Langestraat reed, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 16-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010050788)