Deelgemeente Charlois Rotterdam

Pendrechtse sportertjes zijn top!

De basisschoolleerlingen die meedoen aan de schoolsportvereniging Pendrecht zijn top! In de afgelopen weken wonnen ze zowel de SSV bokaal 2010 voor atletiek als die voor voetbal.

Schoolsportvereniging Pendrecht beschikte over de sterkste atleten tijdens de strijd om de SSV-bokaal 2010 Atletiek. Zaterdag 29 mei werd de derde editie van de SSV Bokaal voor voetballers van de Rotterdamse schoolsportverenigingen gehouden. Driehonderd voetballertjes van negen schoolsportverenigingen namen het tegen elkaar op.

De overall-winnaar van de SSV Bokaal was SSV Pendrecht. In drie categorieën D, E en F- werd Schoolsportvereniging Pendrecht eerste.

Atletiek

Vier dagen eerder streden drie schoolsportverenigingen - Het Nieuwe Westen, Crooswijk en Pendrecht, om de SSV Bokaal 2010 Atletiek. Na maanden hard trainen, werkten de kinderen een circuit van zes onderdelen af; vortex werpen, kogelstoten, sprint 60 meter, hordeloop 30-40 meter, verspringen en hoogspringen. Er werd afgesloten met de lange afstandsloop.

Schoolsportvereniging Pendrecht bleek over de sterkste atleten te beschikken. Alle grote winnaars van de dag zijn afkomstig van deze schoolsportvereniging. Ruelyson Pieternella uit groep 3/4, Rensley Jaminaka uit groep 5/6 en Selena Somdee uit groep 7/8 gingen met de eerste prijzen aan de haal.