Deelgemeente Charlois Rotterdam

Genieten van verborgen tuinen

Voor liefhebbers van tuinen, bloemen en planten is het tweede weekend van juni al tien jaar een must. Dan toont Rotterdam namelijk zijn verborgen tuinen tijdens het Verborgen Tuinen-weekend.

Een van de fraaie verborgen tuinen is de Van Swietenhof In heel Rotterdam staan de tuinen in juni vol in bloei en tuinliefhebbers kunnen dus volop genieten van al het moois dat anders verborgen ligt achter heggen en schuttingen.

Er zijn tijdens deze jubileum-editie van Verborgen Tuinen drie routes. Een van deze routes voert door Zuid. De route Tussen IJsselmonde en Heijplaat voert via Vreewijk en Charlois langs in totaal 20 tuinen.

Met het motto Flower Power schenkt Verborgen Tuinen in dit jubileumjaar extra aandacht aan bloemen en planten. Elke deelnemende tuineigenaar heeft wel een favoriete bloem of plant waar hij of zij graag over vertelt. In de tuinengids van 2010 vindt de bezoeker hiervan inspirerende voorbeelden.

Tuinengids

De tuinen zijn in het weekend van 12 en 13 juni geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. De tuinengids met adressen en korte beschrijvingen van alle deelnemende tuinen en routekaarten is vanaf de tweede week van mei 2010 op diverse plaatsen in de regio Rotterdam verkrijgbaar voor 9,00. Met Rotterdampascoupon: 7,50

Een entreebewijs kost 6,00 en geeft tijdens het hele weekend toegang tot alle tuinen. Met Rotterdampascoupon: 4,50.

Tuinengids en entreebewijzen zijn in Charlois te koop bij Bloemencentrum De Molen, Kromme Zandweg 81.

Meer informatie: www.verborgentuinen.nl

is de Van Swietenhof