GGD Zuid-Holland Zuid


Uitvoering van Gezond, Gewoon Doen op koers!

Vorig jaar was het eerste jaar waarin volledig gewerkt werd aan de uitvoeringsprogramma's van Gezond, Gewoon Doen! Er is afgelopen jaar veel bereikt. In het programma depressiepreventie zijn in samenwerking met partners uit o.a. de GGZ, maatschappelijk werk, zorginstellingen en talloze vrijwilligers diverse activiteiten uitgevoerd. Er zijn intermediairs getraind en vrijwilligers gaven voorlichting over psychosociale problematiek in hun achterban.
Via Meer kunt u de complete rapportage lezen.

Het programma overgewichtpreventie heeft in de tweede helft van vorig jaar in verschillende gemeenten de kansen voor een integrale aanpak in kaart gebracht. Daarnaast is in vier pilots in de regio met diverse partners hard gewerkt aan het terugdringen van overgewicht. De ervaringingen uit deze pilots worden benut voor de andere gemeenten in de de regio.

Daarnaast zijn, in het kader van het uitvoeringsprogramma binnenmilieu, dertig basisscholen bezocht die een minder goed binnenmilieu hebben. Deze scholen hebben een ventilatieadvies gekregen. Frisse lucht kan kinderen helpen goede leerprestaties te bereiken.

De meeste afspraken die de GGD ZHZ gemaakt heeft met de gemeenten zijn nagekomen. Daar waar de prestaties niet zijn behaald wordt in het komende jaar bijgestuurd. In dit bestand kunt u meer lezen over de programma's! Managementrapportage 2009