Fred de Graaf, burgemeester van Apeldoorn, ontvangt Prijs der Gemeente

08/06/2010 13:21

VNG

Persbericht

Fred de Graaf, burgemeester van Apeldoorn, ontvangt Prijs der Gemeenten

De heer G.J. (Fred) de Graaf, burgemeester van Apeldoorn heeft vandaag de Prijs der Gemeenten ontvangen. Hij is door het VNG bestuur onderscheiden vanwege zijn doortastende en gezaghebbende optreden tijdens en bij de nasleep van de aanslag tijdens de viering van Koninginnedag in 2009.

Uit handen van VNG voorzitter Annemarie Jorritsma kreeg de heer De Graaf de prijs tijdens het VNG jaarcongres in Frysl(aa)n te Leeuwarden. Het juryrapport prijst niet alleen zijn doortastende en gezaghebbende optreden, maar ook zijn dienstbare opstelling. De heer De Graaf is de getroffenen tot grote steun geweest.

Voorts zorgde hij ervoor dat de lessen die zijn geleerd, niet verloren zijn gegaan. Door zijn kennis en ervaring te delen met de gemeente Middelburg hielp hij om van de viering van Koninginnedag in 2010 wederom een geslaagd feest voor àlle Nederlanders te maken.

Fred de Graaf, sinds 1998 burgemeester van Apeldoorn, gaf op voorbeeldige wijze invulling aan het burgemeestersambt in een hectische en emotionele periode. Hij maakte zich daarmee bijzonder verdienstelijk voor het lokaal bestuur en in het bijzonder voor het ambt van burgemeester.

Leeuwarden, 8 juni 2010








Vereniging Nederlandse Gemeenten