Gemeente Waddinxveen


Startsein regionale Campagne Aanpak Kindermishandeling Wethouder Dorenda Gerts deelt flyers uit

Op donderdag 3 juni 2010 heeft het regionale infoteam van de Campagne Aanpak Kindermishandeling Waddinxveen bezocht. Samen met wethouder Gerts heeft het infoteam in het winkelcentrum 'de Passage' flyers uitgedeeld en mensen aangesproken om aandacht te vragen voor kindermishandeling. De boodschap van de campagne was dat kindermishandeling in ieders omgeving voorkomt. Daarbij is twijfel en onzekerheid of er wel sprake is van kindermishandeling heel normaal. Het doel van de dag was omstanders bewust te laten maken van het belang van een vroege signalering van kindermishandeling. Deze regionale campagne maakte onderdeel uit van de landelijke publiekscampagne van minister Rouvoet van Jeugd en Gezin.

Â

Het bezoek aan Waddinxveen was een geslaagd onderdeel van de campagne. Er zijn veel flyers uitgedeeld en er is veel aandacht getrokken voor het onderwerp, mede dankzij het geweldige drumwerk van de Capelle Brass Explosion.

Â

Op de foto: Wethouder Gerts in gesprek met voorbijgangers over de belang van het tijdig signaleren van kindermishandeling.