Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 8 juni

Alkmaar, 08-06-2010 o 14.00 uur

Vijf aanhoudingen na inbraak en overval

Alkmaar/Obdam/Opmeer, dinsdag 8 juni

Dinsdagochtend zijn rond 02.00 uur vijf mannen in de leeftijd van 21 tot en met 42 jaar uit Haarlem, Alkmaar, Wognum en Hoorn aangehouden op de Nollenweg. Agenten zagen de auto met de mannen rijden op de Middenweg in Heerhugowaard. Deze auto was vlak hiervoor gesignaleerd bij een inbraak in een café aan de Dorspstraat in Obdam. De auto werd gevolgd en de bestuurder kreeg op de Nollenweg een stopteken. De vijf inzittenden van het voertuig werden aangehouden. De mannen bleken voor de inbraak in het café ook een overval te hebben gepleegd op een snackbar aan de Lindengracht in Opmeer.

Vier van de mannen waren even na 24.00 uur de snackbar binnengekomen. Zij bedreigden de medewerker met een vuurwapen. De medewerker moest de kassalade openen. De lade werd weggegrist en uit de broekzakken van de man werden spullen gehaald. Ook een andere medewerker werd onder schot gehouden. Zij moesten op de grond gaan liggen. De mannen namen nog wat spullen mee uit de snackbar en vertrokken.

In de auto van de mannen werden spullen aangetroffen afkomstig uit de snackbar in Opmeer. Voor zover bekend werd er bij de inbraak in het café in Obdam niets weggenomen.

Overvallenteam

Politie Noord-Holland Noord startte begin februari een overvallenteam om de stijging van het aantal overvallen binnen de regio tegen te gaan. Door dit team zijn tot nu toe 42 verdachten aangehouden. Heeft u informatie voor het overvallenteam? Neemt u dan contact met 0900-8844 (lokaal tarief) of bel Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wietplantage ontmanteld

Alkmaar, maandag 7 juni

Maandagmiddag rond 14.45 uur heeft de politie een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Oudegracht. Op het eerste gezicht leek er gewoon een bedrijf gevestigd te zijn in het pand. Het pand liep echter nog verder door naar achteren en zo werd geconstateerd dat achter een houten schot zich nog vijf ruimtes bevonden waar hennepplanten in stonden. In totaal werden er 701 wietplanten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zoals lampen en ventilatoren werden in beslag genomen en geruimd. Er was sprake van diefstal van stroom. De gemeente gaat wegens de gevaarzetting voor de omgeving over tot de bestuurlijke aanpak. Dit betekent dat de kosten voor de ontmanteling verhaald worden op de dader.

De eigenaar van het pand kwam aanrijden toen de politie er bezig was. Hij wordt dinsdagmiddag gehoord. De politie doet verder onderzoek.

Rijbewijs ingevorderd

Middenmeer, zaterdag 5 juni

Op de A7 ter hoogte van Middenmeer werden videosurveillanten met hoge snelheid ingehaald door een personenauto. Na een uitgevoerde trajectmeting kwam een gemiddelde snelheid van 184 km/uur. De bestuurder van de auto, een 47-jarige man uit Groet, werd door de videosurveillanten op een veilige manier aan de kant gezet en geconfronteerd met zijn gevaarlijke rijgedrag. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Inbraak bij tankstation

Alkmaar, dinsdag 8 juni

Zes Polen in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar zijn dinsdagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Rijksweg. Een getuige zag twee mannen uit het tankstation komen, en volgde de auto waar de mannen instapten. Ondertussen belde hij de politie. Deze kon de auto op de Rijksweg bij Sint Maartenvlotbrug staande houden. Alle zes inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Bij het tankstation bleken de schuifdeuren geforceerd te zijn en het glas van één van de deuren was eruit. Ook was geprobeerd het kassagedeelte binnen te komen. Dit was echter niet gelukt. Het is nog niet bekend wat weggenomen is. De eigenaar doet dinsdagmiddag aangifte van de inbraak.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, maandag 7 juni

Op de Westerweg werd maandagmiddag van 13.20 tot 16.15 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 3310 passanten reden er 116 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/u. De toegestane snelheid op deze weg is 80 km/u.

Burgervlotbrug, maandag 7 juni

Op de Rijksweg werd maandagmiddag van 13.20 tot 15.40 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 2276 bestuurders reden er 25 te snel .De hoogste gemeten snelheid was 69 km/u. De maximum snelheid op deze is 50 km/u.