Gemeente Maassluis


333 Kinderen veiliger de weg op; cum laude leerlingen in het zonnetje gezet

verkeersexamen-juni_.jpg

Ook dit jaar legden weer veel kinderen uit groep 7 van de basisscholen het verkeers-examen af. In totaal zijn er 333 kinderen geslaagd. Op vrijdag 4 juni jl. kregen alle geslaagden hun diploma tijdens een special diploma-uitreiking in de Koningshof. Wethouder Arnold Keijzer reikte diploma's uit aan de kinderen die cum laude geslaagd zijn. Amanda Boers van De Westhoek en Annelise Pap van Het Spectrum hadden zowel bij het theorie-examen als bij het praktijkexamen, alles goed gedaan! Ook Robin van der Hoff en Femke Tommel van De Ichtus hebben het zo goed gedaan, maar konden helaas niet bij de diploma-uitreiking zijn.

Op 17 april jl. hebben alle leerlingen al hun landelijke schriftelijke examen afgelegd. Hiervoor waren bijna alle kinderen geslaagd. Een paar weken later, op 17, 18, 20 of 21 mei legden de kinderen vervolgens een praktijkexamen op de fiets af door de Vogelbuurt in Maassluis. Daarbij werd gelet op het toepassen van de verkeersregels. Zoals bijvoorbeeld niet fietsen op de stoep, stoppen voor een stopbord, geven van voorrang en het uitsteken van hun arm als ze afslaan. Langs het parcours stonden diverse ouders/verzorgers als jurylid opgesteld. Zij noteerden elke fout die werd gemaakt. Om het geleerde in de schoolbanken ook in de praktijk te brengen was soms nog best lastig, maar alle kinderen zijn voor het praktijkdeel geslaagd.

Het verkeersexamen is een initiatief van de gemeente Maassluis voor de groepen 7 van de basisscholen. Het doel is dat kinderen op een veilige manier aan het verkeer kunnen deelnemen.