Gemeente Tilburg

Persbericht
8 juni 2010

Verbreding Burgemeester Bechtweg kan door

Werkzaamheden starten nog deze maand

Afgelopen vrijdag kreeg de gemeente van de Raad van State groen licht voor de verdubbeling van de Burgemeester Bechtweg. Het verzoek tot schorsing van de bestemmingsplannen door een omwonende werd afgewezen. Hiermee komt een einde aan de MER- en het bestemmingsplanproces dat de verdubbeling van de Bechtweg juridisch mogelijk maken. Wethouder Roel Lauwerier: "Ik ben blij dat we door kunnen met het verbreden van de weg. Het belang van een betere verkeersdoorstroming en vooral ook verkeersveiligheid weegt zwaar. Deze maand nog gaat de eerste schop de grond in".

De raad stelde op 12 oktober 2009 de bestemmingsplannen "Noordoosttangent 2009 I" en "Noordoosttangent 2009 II" vast. Beide bestemmingsplannen maken de verbreding van de Burgemeester Bechtweg juridisch mogelijk. Tegen dit besluit werd op 29 januari 2010 een voorlopige voorziening aangevraagd, waarna op 19 mei jl. een zitting en 4 juni jl. een uitspraak volgde.

De Raad van State wijst het verzoek tot schorsing van de bestemmingsplannen af. De bezwaarmaker diende ten tijde van de inzageprocedure van bestemmingsplannen geen zienswijzen in en daarmee vervalt de mogelijkheid om in dit stadium nog bezwaar te maken. De bezwaarmaker heeft ook nog een bodemprocedure lopen. De uitslag hiervan wordt verwacht medio 2010, maar de Raad van State merkt op dat de slagingskansen van die procedure niet groot zijn. Vooruitlopend op deze laatste uitslag kan de gemeente nu dus gewoon starten met de werkzaamheden.

Uitspraak zaaknummer 200909290/3/R3 (zie onderstaande link)

Links


* Uitspraak zaaknummer 200909290/3/R3

---