Gemeente Haren

Gemeente wint 15.000 bloembollen

Bloembollenborder aan de Rijksstraatweg

08/06/2010

De gemeente Haren heeft in het kader van het 150-jarig bestaan van de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging van Bloembollencultuur) meegedaan aan een bloembollenwedstrijd. Om de bloembol te promoten heeft de KAVB alle gemeenten in Nederland gevraagd een bloembollenbeplantingsplan te maken. De vijftien beste plannen komen in uitvoering. Het bloembollenbeplantingsplan van de gemeente Haren is door een deskundige jury geschaard bij de beste vijftien van alle ingediende plannen. De bloembollen worden ter beschikking gesteld door de KAVB.

Uitvoering van het plan

Er wordt een bloemborder aangelegd aan de Rijksstraatweg, net ten noorden van de kruising met de Potgieterlaan. Het is de bedoeling dat de bloembollen medio oktober geplant gaan worden. Vanaf het voorjaar van 2011 zal ook deze entree van het dorp zijn opgefleurd met een kleurrijke beplanting.

Het plan in hoofdlijnen

Haren staat bekend als groene parel van het Noorden. De naam heeft Haren grotendeels te danken aan het gewaardeerde landschap. Dit is dan ook de basis geweest voor het beplantingsplan. De border beeldt het Harense landschap uit. Het landschap bestaat uit de Hondsrug, de Drentsche Aa, de Hunze, kleinschalige landschapselementen en de dorpen. Al deze elementen worden met verschillende soorten bloembollen uitgebeeld.

Voor meer informatie kunt u hiernaast de brochure downloaden die wij naar de organisatie hebben opgestuurd.