Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

RO-Online overgedragen aan Geonovum en Kadaster

08-06-2010

RO-Online, de landelijke voorziening voor digitale ruimtelijke plannen, is per 1 juni 2010 overgedragen aan het Kadaster en Geonovum. Tot dat moment was het beheer van de voorziening in handen van het ministerie van VROM. Omdat de invoering van de Wet ruimtelijke ordening, waar RO-Online deel van uitmaakt, voltooid is, verandert de rol van VROM.

"Wij zijn heel blij dat er twee solide partners klaarstaan om het stokje van ons over te nemen", zo zei directeur-generaal Ruimte Chris Kuijpers op de feestelijke bijeenkomst in Apeldoorn, waar de overdracht bekrachtigd werd. De beide partners waren al lange tijd betrokken bij de invoering van de Wro. Geonovum beheerde al de RO-Standaarden, terwijl het Kadaster beschikt over een landsdekkende kadastrale en topografische registratie.

De Wet ruimtelijke ordening is op 1 juli 2008 in werking getreden. De verplichting voor overheden om ruimtelijke plannen te digitaliseren is ingegaan op 1 januari 2010. Alle nieuwe ruimtelijke plannen zijn voor iedereen vindbaar via RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl.